Samsung Galaxy Watch: Τα πάντα για τις Universal Gestures

Samsung Galaxy Watch, Samsung Galaxy Watch: Τα πάντα για τις Universal Gestures

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (IDPD), η Samsung θυμίζει σε όλους ότι τα ρολόγια Galaxy της είναι κατάλληλα για όλους, χάρη στις λεγόμενες Universal Gestures.

Η δυνατότητα βελτιώνει την προσβασιμότητα και σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε καθόλου την οθόνη ή την στεφάνη.

Η λειτουργία Universal Gestures μπορεί να ενεργοποιηθεί στο μενού Ρυθμίσεις στο τμήμα Προσβασιμότητα. Οι δύο κινήσεις των χεριών είναι «γροθιά» και «pinch». Η πρώτη επιλέγει ένα στοιχείο ενώ κάνει μια γροθιά δύο φορές, ανοίγει το μενού Ενέργεια ή ενεργοποιεί τις Universal Gestures.

Το pinch προχωρά στο επόμενο επισημασμένο στοιχείο ενώ ένα διπλό pinch γυρίζει στο προηγούμενο στοιχείο.

Το μενού Ενέργεια εμφανίζει διαφορετικές διαθέσιμες ενέργειες ανάλογα με την ενεργή εφαρμογή ή μενού. Αυτές οι δυνατότητες είναι αρκετά προσεγμένες και ακόμη και άτομα χωρίς ειδικές ικανότητες μπορεί να τις βρουν χρήσιμες.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Universal Gestures και να έχετε ενεργό το Google Wallet στο Galaxy Watch σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χειρονομίες μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο εάν δεν έχετε ρυθμίσει κλείδωμα οθόνης, ενώ η χρήση του Google Pay απαιτεί κλείδωμα οθόνης για λόγους ασφαλείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι Universal Gestures διαφέρουν από τις χειρονομίες που βρίσκονται στο μενού Advanced features. Σας επιτρέπουν να απαντάτε σε κλήσεις, να απορρίπτετε ειδοποιήσεις ή να τρέχετε μια εφαρμογή εν κινήσει με άλλες κινήσεις χεριών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και με το κλείδωμα της οθόνης ενεργοποιημένο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.