Samsung και AMD ίσως “τροφοδοτήσουν” το επόμενο Nintendo Switch

Nintendo Switch, Samsung και AMD ίσως “τροφοδοτήσουν” το επόμενο Nintendo Switch

Πριν από περίπου ένα χρόνο, φήμες είχαν αναφέρει πως η Nintendo δουλεύει πάνω σε μια κονσόλα Nintendo Switch που χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Samsung και GPU της AMD. Αυτές οι φήμες φουντώνουν και πάλι καθώς ο ιαπωνικός κολοσσός θέλει να παρακάμψει την Nvidia μετά τα κενά ασφαλείας του chip Tegra X1, τα οποία επέτρεψαν στους χάκερς να παραβιάσουν την κοσνόλα το 2018.

Η Nintendo έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι δεν θα κυκλοφορήσει το Switch Pro φέτος, αν και είναι κοινό μυστικό ότι εργάζονται στον διάδοχο της τρέχουσας κονσόλας. Μια αναφορά στο MyDrivers δείχνει ότι η Nvidia δεν είναι μέρος του σχεδίου για το Nintendo Switch 2. Το τσιπ Tegra X1 προκάλεσε στη Nintendo αρκετά έξοδα για να αποκρυπτογραφήσει και να διορθώσει τα κενά ασφαλείας. Η Nvidia από την άλλη, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του Tegra, καθώς εστιάζει την προσοχή της στα τσιπ AI και στην αυτόνομη οδήγηση.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα πρώτα σημεία αναφοράς του Exynos 1000 με τεχνολογία AMD είναι πολλά υποσχόμενα. Το SoC της Samsung χρησιμοποιεί GPU AMD RDNA που επιτρέπει σχεδόν τρεις φορές υψηλότερη απόδοση από τον Snapdragon 865 . Αυτή η τεχνολογία θα ενσωματωθεί σε φορητές συσκευές στις αρχές του 2021.

Nintendo Switch, Samsung και AMD ίσως “τροφοδοτήσουν” το επόμενο Nintendo Switch

Samsung και AMD υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας πέρισυ Ιούνιο για την ανάπτυξη τεχνολογίας υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης. Τα τσιπ Exynos θα τροφοδοτούνται από μια AMD GPU που είναι ικανή να προσφέρει “άνευ προηγουμένου απόδοση” στην αγορά των φορητών, όπως το περιγράφουν και οι δύο εταιρείες.

Αν και το σχέδιο της Nintendo με την επόμενη κονσόλα είναι άγνωστο ακόμα, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύσει σε κονσόλες με έμφαση στη φορητότητα. Ένας Exynos με RDNA θα τοποθετούσε το Nintendo Switch 2 ως ανταγωνιστική φορητή κονσόλα, αν το συγκρίνουμε με άλλα ισχυρά κινητά.

Η AMD δεν είναι ξένη για τις κονσόλες της Nintendo, καθώς η τεχνολογία της υπήρξε από την εποχή του Gamecube. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, η AMD θα έχει το μονοπώλιο στις κονσόλες επόμενης γενιάς, μια κίνηση που ενθαρρύνεται από την απροθυμία της NVIDIA προς αυτόν το τομέα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.