Samsung NEON: Οι πρώτοι εικονικοί άνθρωποι είναι εδώ [CES 2020]

Samsung NEON, Samsung NEON: Οι πρώτοι εικονικοί άνθρωποι είναι εδώ [CES 2020]

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2020, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο ανθρωπίνου επιπέδου AI, Samsung NEON. Πρόκειται για ένα project το οποίο αναπτύσσεται εδώ και χρόνια από τα Samsung STAR Labs, και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα για αυτό.

Τι είναι στην πραγματικότητα το NEON

Η εταιρεία περιγράφει το Samsung NEON ως έναν “artificial human” και εξηγεί ότι πρόκειται για ένα “εικονικό δημιούργημα”. Όπως είχαμε αναφέρει, το NEON θα είναι avatars με ανθρώπινη μορφή τα οποία παίζουν τον ρόλο του ψηφιακού βοηθού. Αυτά τα ψηφιακά ανθρωποειδή ονομάζονται Neons.

Τα Neons μπορούν να έχουν ανθρώπινες διαστάσεις μόνο αν προβληθούν σε μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Google Assistant και την Amazon Alexa, τα avatars του Samsung NEON μπορούν να πραγματοποιούν ρεαλιστικές συζητήσεις με ανθρώπους, εκφράζουν τα αισθήματα τους και δείχνουν συναισθήματα, όπως η συμπάθεια, η θλίψη, η χαρά, και τα λοιπά.

Ο λόγος που η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπου και Neons φαντάζει απόλυτα φυσιολογική και ρέουσα είναι διότι η απόκριση του Samsung NEON είναι ιδιαίτερα γρήγορη σχεδόν σε κάθε ερέθισμα.

Επιπλέον, κάθε Neon είναι μοναδικό, έχει τη δική του προσωπικότητα και το δικό του επάγγελμα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένας εκπαιδευτής yoga, ένας τραπεζίτης, μία παρουσιάστρια ειδήσεων, ένα μοντέλο, και άλλα.

Μπορεί τα avatars του Samsung NEON να μοιάζουν λες και έχουν βασιστεί σε πραγματικούς ανθρώπους, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα Neons έχουν αναπτυχθεί ψηφιακά από υπολογιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CORE R3 της εταιρείας. Το R3 προέρχεται από τις λέξεις Reality, Real-time, και Responsive.

Τα Neons μπορούν να παρέχουν ποικίλες υπηρεσίες, σχεδόν σε κάθε τομέα, και να αναλάβουν οποιονδήποτε ρόλο. Αν το Samsung NEON μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, ίσως τα σενάρια των ταινιών φαντασίας όπου οι άνθρωποι είχαν στενές σχέσεις με εικονικά avatars γίνουν τελικά πραγματικότητα. Άλλωστε, στα πάντα το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι το ανθρώπινο μυαλό.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Ότι να ναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.