Samsung NEON: Η τεχνητή νοημοσύνη που μοιάζει με ανθρώπινο avatar [CES 2020]

Πριν λίγες ημέρες ασχοληθήκαμε για πρώτη φορά με το ανθρωπίνου επιπέδου AI που ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει η Samsung στην έκθεση CES 2020. Μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε πολλές πληροφορίες για το Samsung NEON, αλλά χάρη σε μία σειρά βίντεο μάθαμε αρκετά για το επερχόμενο εντυπωσιακό AI.

Τι αποκαλύπτουν τα βίντεο

Παλαιότερα διέρρευσαν πληροφορίες ότι το Samsung NEON είναι στην ουσία ρεαλιστικά ανθρώπινα avatars τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψυχαγωγικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς.

Τώρα, κάποιοι data miners ξέθαψαν από τον πηγαίο κώδικα της αρχικής σελίδας του ιστότοπου του NEON μία σειρά βίντεο που αποκαλύπτουν πολλά για την τεχνητή νοημοσύνη. Τα βίντεο αρχικά δημοσιεύθηκαν στο Reddit και έπειτα αναρτήθηκαν στο YouTube.

Όπως παρατηρούμε στο βίντεο, τα avatars του Samsung NEON μοιάζουν τόσο αληθινά που θα πίστευε κανείς ότι δεν πρόκειται για δημιούργημα ενός υπολογιστή, αλλά για ανθρώπους που τους έχουν καταγράψει με κάμερα. Αυτό γεννά αρκετά ερωτήματα. Όπως, το αν όντως τα avatars είναι ψηφιακά ή βίντεο υψηλής ποιότητας, ή το κατά πόσο ρεαλιστικά ανταποκρίνονται υπό κανονικές συνθήκες αυτά τα AI ανθρωποειδή avatar.

Samsung NEON Human Avatar AI

Σε κάθε περίπτωση, τα συγκεκριμένα avatars θα μπορούσαν να συγκριθούν με πραγματικούς ανθρώπους, κάτι που δεν απέχει και πολύ από παλαιότερες δηλώσεις του διευθυντή του Samsung NEON, Paranav Mistry. Ο ίδιος είχε τονίσει ότι οι “ψηφιακοί άνθρωποι” θα είναι μία σημαντική τεχνολογία τη δεκαετία του 2020s.

Ο Paranav Mistry είχε τονίσει ότι οι ταινίες είναι γεμάτες με παραδείγματα από AI τα οποία συμμετέχουν στον πραγματικό κόσμο. Πρόσθεσε ότι οι ψηφιακοί άνθρωποι θα μπορούσαν να πάρουν το ρόλο προσώπων στον πραγματικό κόσμο, όπως το να παρουσιάζουν τις ειδήσεις ή να εξυπηρετούν τους πελάτες στη ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου.

Επιπλέον, ο Paranav Mistry, σε πρόσφατο tweet του, είπε ότι η τεχνολογία Core R3 στην οποία βασίζεται το Samsung NEON μπορεί πλέον να δημιουργεί δικές του εκφράσεις, νέες κινήσεις, να πραγματοποιεί συζητήσεις, και πολλά άλλα.

Όπως και να έχει, όλα αυτά παραμένουν απλές πληροφορίες. Θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του Samsung NEON στην έκθεση CES 2020, για να μάθουμε περισσότερα και να δούμε ενδεχομένως τα avatars σε δράση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Xiaomi

Φήμες θέλουν την Xiaomi να ετοιμάζει premium tablet

Η Xiaomi φαίνεται ότι είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη δική της πρόταση στην κατηγορία των premium tablets.

Gear Smart Home

Μάθε τι είναι το έξυπνο σπίτι και πως να το στήσεις οικονομικά

Επιλέξτε προϊόντα τα οποία είναι σχεδιασμένα και τεχνολογικά ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του έξυπνου σπιτιού με τρόπο εύκολο, άμεσο και διασκεδαστικό.

Gear Samsung

Samsung Galaxy Book Pro για την εποχή της τηλεργασίας

Με τους ψηφιακούς νομάδες στο μυαλό τους, οι Κορεάτες παρουσιάζουν τη νέα Samsung Galaxy Book Pro series.

Gear Robots

Το Weeder Robot βγάζει μόνο του τα αγριόχορτα

Το Weeder της Carbon Robotics είναι ένα αυτόνομο ρομπότ που αναλαμβάνει να αφαιρέσει τα αγριόχορτα από ένα χωράφι.