Samsung smartwatches: Τέλος το Android Wear

Η Samsung ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες η οποία παρουσίασε smartwatch βασισμένο στην πλατφόρμα της Google, Android Wear και τελικά είναι και η πρώτη που την εγκαταλείπει.

Μέχρι στιγμής μετράμε ένα μοντέλο smartwatch της Samsung με Android Wear και αυτό όπως όλα δείχνουν θα είναι και “συλλεκτικό” μιας και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι δεν θα δούμε smartwatch δικό της στο μέλλον βασισμένο στο Android Wear.

Αυτό δεν έρχεται ως έκπληξη στους περισσότερους μιας και αν κανείς παρακολουθεί την προϊοντική γκάμα της Νότιο Κορεατικής εταιρείας θα έχει εντοπίσει ότι μετά την κυκλοφορία του Samsung Gear Live, του smartwatch το οποίο τρέχει Android Wear, όλα τα επόμενα wearable που παρουσίασε ήταν βασισμένο στην πλατφόρμα Tizen.

Σύμφωνα με τη Samsung η πλατφόρμα Tizen προσφέρει καλύτερη ενεργειακή απόδοση στις συσκευές της, ενώ προσφέρει και μεγαλύτερο έλεγχο όσον αφορά το λογισμικό. Επιπλέον η Samsung χρησιμοποιεί το Tizen σε αρκετές ακόμα συνδεδεμένες συσκευές όπως οι smart τηλεοράσεις της αλλά και αρκετές “έξυπνες” συσκευές για το σπίτι, όπως η ρομποτική ηλεκτρική σκούπα και κάποια ψυγεία.

Προφανώς με αυτή την κίνηση η Samsung επιλέγει την πλατφόρμα με την οποία θα κινηθεί στο μέλλον όσον αφορά τις συσκευές Internet of Things (IoT).

Samsung smartwatches, Samsung smartwatches: Τέλος το Android Wear

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Συγκλονιστικο; Οχι!!!! Αφου το tizen αποδειχτηκε καλυτερο απο τ android wear γτ τοτε ν συνεχισει μ android? λογικη κινηση…

Makis

Samsung disagreed when asked for comment:

“We disagree with Fast Company’s interpretation. Samsung has not made any announcement concerning Android Wear and we have not changed our commitment to any of our platforms.”

Jorge

Τυχαίο που ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο τώρα που δίνεται στους devs το Project ARA?
Αν είχε και τις ανάλογες εφαρμογές θα είχε φύγει και από τα κινητά!

Sotos

Προβλεω s7/8 με tizen.. Η καοιο flagship z

Sotos

Σορρυ, s8/9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.