Gear

SanDisk Extreme PRO: Η πρώτη κάρτα SD 1TB

Ο κανόνας είναι ότι η χωρητικότητα στις κάρτες μνήμης διπλασιάζεται περίπου δυο χρόνια. Το 2011 η Lexar αποκάλυψε την πρώτη 128GB SD κάρτα, τέλη του 2012 ήρθε η πρώτη στα 256GB, τέλη του 2014 ήρθε η SanDisk με την κάρτα 512GB και τώρα διπλασιάζει την χωρητικότητα.

Αυτή τη στιγμή είναι απλά ένα prototype, επομένως δεν έχουμε τιμή ή ημερομηνία διάθεσης. Όμως γνωρίζουμε ότι η SanDisk Extreme PRO θα έχει χωρητικότητα 1TB και έρχεται σχεδόν 16 χρόνια μετά την πρώτη 64MB κάρτα SD.

Η συγκεκριμένη κάρτα της SanDisk στοχεύει στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των 4K καμερών, 360° και VR ενώ ετοιμάζεται και για τις 8K κάμερες. Οι 8K κάμερες μπορεί να αργήσουν ακόμη, όμως ήδη γίνεται η μετάβαση σε 4K @ 60fps που τρώει αρκετό χώρο.

Όπως είπαμε είναι prototype, δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι έτοιμη η SanDisk να το φέρει στην αγορά. Όσον αφορά στην τιμή, ενδεικτικά να πούμε ότι η 512GB SanDisk SD βγήκε στα 800 δολάρια, οπότε ετοιμαζόμαστε για ανάλογες τιμές, βέβαια 2 χρόνια αργότερα η τιμή έπεσε στα 275 δολάρια.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 21 Σεπτεμβρίου 2016 21:36

Σχόλια

  • Παίρνεις μία τέτοια βάζεις όλη την ζωή σου μέσα και τέλος τα icloud και οι χρεώσεις σε δεδομένα.
    Φυσικά θα πρέπει να έχεις android...άχαχα...αφού πέσει η τιμή πρώτα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.