Sharp, Κατασκεύασε οθόνη IGZO 4.1″ με ανάλυση 2560×1600 και 736 ppi

Στην Ιαπωνία η Sharp κατασκεύασε οθόνη τεχνολογία IGZO LCD με διαγώνιο 4.1 ίντσες και ανάλυση 2560×1600 pixels που μεταφράζεται σε 736 ppi. Για να επιτευχθεί αυτή η ανάλυση σε αυτό το μέγεθος οθόνης το κάθε pixel έχει μέγεθος μόλις 11.5µm. Η συγκεκριμένη οθόνη δεν θα παραμείνει στα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης αλλά σύμφωνα με τη Sharp θα ξεκινήσει να παράγεται μαζικά μέσα στο 2016.

Πηγή

Σχόλια

  • Χαμένος κόπος και χρόνος , ας δίνουν και ένα μεγεθυντικό φακό για να μπορεί να την δουλέψει όποιος αγοράζει κινητό με οθόνη-μινιατούρα 4.1.

  • Ρε παιδιά διορθώστε με αν κάνω λάθος . Οι οθόνες με τόσο μεγάλη ανάλυση δεν κάνουν τα κινητά να λαγκάρουν συνέχεια ..νομίζω οτι τους γονατίζουν τους πόρους . Δουλεύει κανείς το κινητό του σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου ??
    Και οι QHD υπερβολή είναι σε 5" και κάτω

  • @Γιάννης
    Όλοι δουλεύουμε το κινητό μας σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου... Εσύ πως το δουλεύεις με το χέρι υπερ-τεντωμένο; Πάντως, η Full HD ανάλυση είναι υπεραρκετή στις 5-5,5 ίντσες. Άλλες βελτιώσεις χρειάζονται οι οθόνες π.χ. φωτεινότητα κάτω από τον ήλιο κτλ.

  • Παιδιά μια χαρά χρειάζεται μια τέτοια ανάλυση σκέφτητε το cardboard της google. Εγώ που έχω την οθόνη του oneplusone(full HD 5.5in)και το χρησιμοποιώ δεν είμαι καλά γιατί βλέπω να πιξελ. Ενώ στο οππο φαιντ 7 είναι πολύ καλύτερα. Εγώ πιστεύω πως η εικονική πραγματικότητα με τα smartphone που σιγά σιγά αναπτύσσεται σε λίγο καιρό θα είναι μέρος της ζωή μας. Για αυτό πιστεύω πως μια χαρά χρειάζεται

  • Νομίζω ότι πρέπει να δωθεί βάρος στη βελτίωση των μπαταριών και όχι των οθονών

  • Μα από την οθόνη εξαρτάτε και οι μπαταρία -μπράβο στη Sharp ξανά γυρίζει στα πάλι !!!!!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.