Sharp Super IGZO: Έρχονται οθόνες μεγαλύτερης ανάλυσης, λιγότερο ενεργοβόρες

Μέσα στα επόμενα χρόνια η τεχνολογία LCD οθονών θα δεχτεί χτύπημα από την μετάβαση των κατασκευαστών smartphones σε AMOLED. Η Samsung είναι μια από τις εταιρείες που συνεχίζει να επενδύει αρκετά χρήματα σε εγκαταστάσεις AMOLED εν αναμονή της αυξημένης ζήτησης.

Αναφέρεται ότι το 2016 θα μειώσει την τιμή σε μικρού και μεσαίου μεγέθους AMOLED panels, για να αυξήσει τους πελάτες της.

Ένας από τους μεγαλύτερους υποψήφιους πελάτες ελπίζει ότι θα είναι η Apple, η οποία θα κάνει την αλλαγή σε AMOLED από το 2018. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δεχτούν ισχυρό πλήγμα LCD κατασκευαστές όπως Japan Display και Sharp – και οι δύο προμηθεύουν την Apple με LCD panels.

Ωστόσο, η Sharp φαίνεται πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθεί την Samsung και τις AMOLED να κατακλύζουν την αγορά, αλλά λέγεται ότι ετοιμάζει την μαζική παραγωγή Super IGZO panels.

Η παραγωγή τους αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2016 και σε σύγκριση με τα κανονικά IGZO panels περιμένουμε να δούμε υψηλότερη ανάλυση και 10-20% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Αυτά είναι δυο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα από τη στιγμή που ήδη οι IGZO οθόνες καταναλώνουν μόλις το ένα πέμπτο της ενέργειας που χρειάζονται τα standard LCD panels.

Τέλος, η Sharp μέχρι το 2020 στοχεύει να κάνει ετήσιες πωλήσεις αξίας 403 εκατ. δολαρίων από τα Super IGZO panels.

sharp super igzo, Sharp Super IGZO: Έρχονται οθόνες μεγαλύτερης ανάλυσης, λιγότερο ενεργοβόρες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Περιμένω τους διάφορους άσχετους που έλεγαν ότι μια οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης έχει και μεγαλύτερη κατανάλωση να σχολιάσουν.

One

Oι LCD οθονες είναι πιο αξιόπιστες από τις Amoled. Δεν εχουν Burb-in, ουτε καταναλώνουν πολύ ενέργεια στα λευκα χρωματα, ουτε αποτυπώνουν υπερκορεσμενα τα χρωματα, ουτε φθείρονται με τον χρονο όπως τα Amoled.

Επισης οι LCD μπορουν πιο ευκολα να υποστιρίζουν μεγαλύτερες αναλύσεις όπως 4Κ σε κινητά σε αντίθεση με τις Amoled, γι’ αυτό και η Sony το εβγαλε πρωτη, και αμφιβαλω αν οι κορεάτες μπορέσουν να το κάνουν με τις Amoled.

Μακαρι η Sharp να φερει κινητά με IGZO panel στην Ευρώπη και όχι να τα δινει τα panel της μονο στους κινέζους. To Sharp Aquos XX 2 είναι το πρωτο κινητο με Full HD οθονη στις 4,7 ίντσες αλλα δυστυχώς κυκλοφορεί μονο στην Ιαπωνία.

Γιάννης

To S6 και το Note 5 έχουν τις καλύτερες οθόνες της αγοράς:

The Galaxy S6 has more than double the resolution and more than 4 times the number of pixels as the iPhone 6. It also has significantly higher peak Brightness, significantly higher Contrast Ratio in both low and high Ambient Light, significantly higher Absolute Color Accuracy, significantly better Viewing Angel performance, and has 4 selectable screen modes instead of a single fixed one on the iPhones.

https://www.displaymate.com/Galaxy_S6_ShootOut_1.htm

Με βάση συγκεκριμένες μετρήσεις βέβαια , όχι ότι κατεβαίνει στο κεφάλι του κάθενος. Γενικά να συγκρίνουμε AMOLED με μέτριας ποιότητας οθόνες όπως είναι οι IPS είναι άτοπο.

Sosimple

Η μεγαλύτερη ανάλυση ΠΑΝΤΑ έχει μεγαλύτερη κατανάλωση όταν μιλαμε για 2 οθονες ιδιας τεχνολογίας. Πχ αν βαλεις μια ΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ igzo οθονη με μικρότερη αναλυση, το κινητό θα καταναλωσει λιγότερο, αν μη τι αλλο γιατι cpu/gpu θα δουλεψουν σε χαμηλοτερες συχνοτητες και χαμηλοτερες τάσεις, με λιγότερη επισης θερμοκρασία.
Αμα συγκρίνουμε πορτοκαλια με λεμονια, τοτε μπορεί να βγει αλλο συμπεράσμα..
Οτι ορισμένοι είναι τόσο ασχετοι που δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, και το παίζουν εξυπνακιδες, με ξεπερνάει.
Ότι πιθανως μια igzo μεγαλύτερης ανάλυσης εχει μικρότερη κατανάλωση απο μια απλη lcd, δεν αλλάζει τιποτα γιατι ακριβώς συγκρίνουμε ανομια πράγματα, λεμονια με πορτοκαλια..

Γιώργος

Καλά αν το λέει ο sosimple έτσι πρέπει να είναι , τι να μας πουν τα γατάκια οι μηχανικοί της Sharp που δεν πιάνουν μια μπροστά του (τόσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά έχει στους υπολογιστές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Sharp foldable smartphone με οθόνη AMOLED 6,18 ιντσών και αντοχή 300.000 αναδιπλώσεων [video]

Τα foldable smartphones χρησιμοποιούν ιδιαίτερα πρώιμες τεχνολογίες και για πολλούς δεν έχουν ακόμη κάποια ουσιώδη χρησιμότητα. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν από ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp φέρνει το πρώτο smartphone με δύο notch και high-end χαρακτηριστικά

Τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν μια τάση όχι μόνο να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος του notch αλλά και να στραφούν σε οθόνες με all-screen σχεδιασμό, η Sharp κάνει το αναπάντεχο και προσθέτει δεύτερο notch στην οθόνη του AQUOS R2 compact μαζί με high-end χαρακτηριστικά.

Smartphones Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με τρία νέα Android smartphones [IFA 2018]

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά, ένα χρόνο περίπου μετά από την ανακοίνωση των σχεδίων της, με τρία νέα Android smartphones που παρουσίασε επίσημα στην IFA 2018. Τα τρία νέα μοντέλα είναι τα Sharp Aquos D10, Aquos C10 και B10 με κόστος κάτω των 400 ευρώ.