Silk: Η έξυπνη λάμπα που μιμείται το φυσικό φως

Όσον αφορά στον φωτισμό των χώρων, η αλήθεια είναι ότι δεν απασχολεί πολύ τους καταναλωτές. Όλοι έχουν ένα στάνταρ εξοπλισμό και όταν βραδιάζει απλά ανάβουν τα φώτα. Πολλοί λίγοι σκέφτονται πράγματα όπως το χρώμα του λαμπτήρα ή το πόσο ζεστό και έντονο είναι το χρώμα, κλπ.

Πολλοί επίσης ισχυρίζονται ότι η χρήση τεχνητού φωτός μπορεί να μπερδέψει το βιολογικό ρολόι μας και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, και αυτό είναι κάτι που θέλει να αλλάξει μια εταιρεία που Saffron. Η εταιρεία με έδρα την Utah ξεκίνησε μια νέα καμπάνια στο Kickstarter για μια smart LED λάμπα με το όνομα Silk.

Η ιδέα πίσω από την Silk είναι ότι προσαρμόζεται κατά την διάρκεια της μέρας ώστε να λαμβάνεις την απαραίτητη ποσότητα φωτός και να μην επηρεάζεται το βιολογικό σου ρολόι. Η συγκεκριμένη ιδέα στηρίζεται σε αρκετές μελέτες που υποδεικνύουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ποιότητας του φωτός και της ποιότητας του ύπνου.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έξυπνη LED λάμπα θα κοστίζει κάτι παραπάνω. Ένα kit με 3 λάμπες θα κοστίζει 99 δολάρια αρχικά μέσω του Kickstarter και όταν κυκλοφορήσει κανονικά στην αγορά 129 δολάρια.

Επεξεργάστηκε την 23 Ιανουαρίου 2022 16:11

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.