Gear

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι μέχρι στιγμής το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς θα εμφανιστεί και ένα μοντέλο Snapdragon X Plus.

Καταρχάς, το Snapdragon X Elite χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα για τρία τσιπ. Όλα διαθέτουν 12 πυρήνες CPU, 42 MB cache και NPU που προσφέρει 45 TOPS απόδοσης. Ωστόσο, η CPU και η GPU είναι χρονισμένα διαφορετικά.

Το Snapdragon X Plus είναι παρόμοιο με την χαμηλότερη από τις εκδόσεις Elite, με τη διαφορά ότι έχει 10 πυρήνες CPU αντί για 12.

Η Qualcomm συγκρίνει το Plus με το κορυφαίο τσιπ Elite, το οποίο χτυπά τα 3,8 GHz σε όλους τους πυρήνες και τα 4,2 GHz με δύο ενεργούς πυρήνες (έναντι 3,4 GHz και χωρίς ενίσχυση για το Plus).

Η Qualcomm δεν έχει παρουσιάσει ακόμη επίσημα το Snapdragon X Plus και τα πρώτα προϊόντα με τσιπ της σειράς X εξακολουθούν να υπάρχουν μόνο ως φήμες. Ακούσαμε ότι η Samsung και η Lenovo είναι οι πρώτες που εργάζονται σε λάπτοπ με τα νέα τσιπ, αλλά σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Επεξεργάστηκε την 25 Απριλίου 2024 0:31

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.