Sony, ετοιμάζει smartwatch εξ ολοκλήρου απο e-paper;

Σίγουρα όλοι θα έχουμε ακούσει για το e-paper, την οθόνη με την ελάχιστη κατανάλωση η οποία προσπαθεί να μιμηθεί τις ιδιότητες του κανονικού χαρτιού. Την συγκεκριμένη τεχνολογία μπορείς να την βρεις στα περισσότερα e-book readers και σε άλλες συσκευές. Από ότι φαίνεται όμως θα δούμε την τεχνολογία αυτή και σε ένα Smartwatch της Sony.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Sony, σχεδιάζει μια wearable συσκευή η οποία θα χρησιμοποιεί υλικό τεχνολογίας e-paper, όχι μόνο για την οθόνη αλλά και για το λουράκι, τεχνολογία για την οποία έχει κατοχυρώσει πατέντα. Αυτό θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να παραμετροποιήσει όλο το smartwatch ανάλογα με το προσωπικό στυλ. Το αν η Sony χρησιμοποιήσει χρωματιστό ή μονόχρωμο e-paper παραμένει ακόμη άγνωστο.

Το συγκεκριμένο Smartwatch δεν θα είναι κάποιο επόμενο μοντέλο της σειράς SmartWatches που έχει ήδη. Αντιθέτως θα είναι μια συσκευή με νέα χαρακτηριστικά και θα έρθει για να δει την αντίδραση της αγοράς σε μια τέτοια συσκευή. Επίσης θα είναι μια επίδειξη των νέων τεχνολογιών που αναπτύσσει η Sony. Όσο για το τι θα προσφέρει ένα τέτοιο smartwatch, οι πηγές λένε ότι θα δώσει περισσότερη έμφαση στο στυλ και λιγότερη στην τεχνολογία.

Αυτό έρχεται σε συμφωνία με μια έρευνα που αναφέρει ότι το design είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα ενός wearable για τον χρήστη και όχι η τεχνολογία καθεαυτή. Ερευνητές εκτιμούν ότι τα smartwatches αυτή την στιγμή δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω από αυτά που μπορεί να κάνει ήδη το κινητό μας. Οι περισσότεροι επιλέγουν τα smartwatches τους με κριτήριο το brand και το design.

Όσο για την Sony, να πούμε ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών και των κακών πωλήσεων θα μειώσει τα μοντέλα των smartphones από το 2015 αλλά όπως φαίνεται, παράλληλα θέλει να επενδύσει στην καινοτομία.

Δείτε στο παρακάτω video πιο πρόσφατο concept e-Ink ρολογιού που ανακάλυψε το Engadget την προηγούμενη εβδομάδα.

sony e-paper smartwatch, Sony, ετοιμάζει smartwatch εξ ολοκλήρου απο e-paper;

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Που ειναι τωρα να πουν για τα bezels ολοι?

chris

Τέλια ιδέα. Φαντάσου… βαρέθηκες την εμφάνιση του ρολογιού σου;; απλά κατέβασε ένα θέμα (αν και λογικά θα έχει τα δικά του.) Γαμάτο θα είναι να έχει και animations το λουράκι.. Αν είναι και οικονομικό τότε θα είναι τέλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.