Νότιος Κορεά: Δίνει 450 εκατομμύρια για έρευνα πάνω στα ρομπότ

H Νότιος Κορέα έχει να επιδείξει κάποιες από τις καλύτερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας και των smartphones. Η κυβέρνηση όμως της χώρας δεν θέλει να παραμείνει εκεί, αφού θέλει να δείξει ότι είναι ικανή να κατασκευάζει και ρομπότ καλύτερα από κάθε άλλη χώρα.

Για να πετύχει τον σκοπό αυτό, η Νότιος Κορέα αποφάσισε να επενδύσει 450 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να βάλει τα θεμέλια για μια δυνατή ρομποτική βιομηχανία, σύμφωνα με τις πηγές.

Τα ρομπότ σκούπες είναι αυτή την στιγμή τα πιο διαδομένα ρομπότ, με αυτά να χρησιμοποιούνται στα σπίτια, στον ιατρικό και αγροτικό τομέα, σύμφωνα με το υπουργείο εμπορίου της χώρας. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα πάει στην έρευνα και σε κέντρα ανάπτυξης, με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα δημιουργήσουν ακόμη πιο φιλόδοξα ρομπότ, τα οποία θα είναι ικανά να μας βοηθήσουν σε καθημερινές διεργασίες.

Φυσικά, η Νότιος Κορέα πρέπει να υπερνικήσει και τον ανταγωνισμό, αν θέλει να γίνει η καλύτερη, αφού πολλά κράτη κάνουν έρευνα και κατασκευάζουν τα δικά τους ρομπότ. Ο καλύτερος κατασκευαστής, με τις καλύτερες ιδέες θα έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σε παγκόσμια δύναμη. Η κυβέρνηση ελπίζει να δει τους πρώτους καρπούς από την επένδυση από το 2020 και μετά.

Korea invest 450 millions research robots, Νότιος Κορεά: Δίνει 450 εκατομμύρια για έρευνα πάνω στα ρομπότ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.