Τα Huawei MateBook laptop θα πωλούνται στην Κίνα με Linux

Huawei MateBook Linux, Τα Huawei MateBook laptop θα πωλούνται στην Κίνα με Linux

Η Huawei αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ με απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Έκτοτε, η κινεζική εταιρεία δεν μπορεί να συνεργαστεί με ευκολία με τους Αμερικανούς προμηθευτές καθώς απαιτείται η απόκτηση μίας ειδικής άδειας από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Ένα παράδειγμα είναι η συνεργασία της Huawei με την Google από την οποία προμηθεύεται το Android λειτουργικό. Λόγω του αποκλεισμού η Huawei δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το Android στα Mate 30 και Mate 30 Pro τα οποία θα έχουν την open source έκδοση του η οποία δεν υποστηρίζει τα Google Services.

Η Huawei για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα δημιούργησε το Harmony OS το οποίο ίσως ενσωματωθεί στο Mate 30 Lite που θα αποκαλυφθεί μαζί με τα Mate 30 και Mate 30 Pro στις 19 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο. Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινεζικός κολοσσός σκέφτεται την ενσωμάτωση του Linux λειτουργικού αντί των Windows σε μερικά προϊόντα τα οποία θα πωλούνται στην Κίνα.

Μερικά Huawei MateBook στην Κίνα θα ενσωματώνουν την Deepin Linux έκδοση. Η έκδοση αυτή ξεκίνησε να αναπτύσσεται από μία εταιρεία με έδρα την Κίνα και ίσως αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η Huawei επέλεξε αυτό το λειτουργικό.

Τα MateBook X Pro, MateBook 13 και MateBook 14 είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο στην Κίνα με το Deepin Linux.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τσιμπλιαράκης

Ρε huawei, καταλαβαίνω ότι το deepin είναι Κινέζικο και όμορφο, αλλά είναι το μοναδικό Linux distro που υπάρχουν υποψίες για κατασκοπία από την Κινεζική κυβέρνηση 😂

Καλή κίνηση η μετανάστευση σε Linux ωστόσο

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Χαχα τον αραπη κινεζο κι αν τον πλενεις….

Πειραιώτης μαουνιέρης.

…που πα να πει;…

MariosX

Για τα smartphoneδε θα σχολιάσω, αλλά για τα λάπτοπ δεν είναι και δα τόση η ζημία. Είναι ένα σύστημα στο οποίο μπορείς να αλλάξεις άνετα λειτουργικό! Μπορείς να του φορέσεις ότι θες. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν και πολλά χωρίς OS μην ξεχνάμε! Το θεμα είναι ότι θα πρέπει και η τιμή χώρις λειτουργικό που δεν έχει αγοράσει να είναι και η ανάλογη! Θα δείξει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.