Tesla: Αυξάνει στα 150MW την ισχύ της μεγαλύτερης μπαταρίας στον κόσμο

Tesla, Tesla: Αυξάνει στα 150MW την ισχύ της μεγαλύτερης μπαταρίας στον κόσμο

Ένας από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Tesla είναι αυτός της δημιουργίας εγκαταστάσεων αποθήκευσης και παροχής ενέργειας. Μάλιστα, η εταιρεία του Elon Musk είναι η κατασκευάστρια της μεγαλύτερης μπαταρίας στον κόσμο, της οποίας την ισχύ θα αυξήσει κατά 50%.

Η μπαταρία και ο σκοπός της

Η Tesla ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της μπαταρίας, ενός Powerpack συστήματος 100MW, στην περιοχή Hornsdale Power Reserve στη Νότια Αυστραλία το 2017. Το σύστημα της Tesla είναι συνδεδεμένο με το αιολικό πάρκο της Neoen, που βρίσκεται τρεις ώρες μακρυά από την Adelaide, και εξ αρχής είχε ως στόχο να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα ενέργειας που αντιμετώπιζε.

Το μέλλον και η επέκταση

Η Clean Energy Finance Corporation(CEFC) της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εφαρμόσει ένα οικονομικό σχέδιο ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων στις εγκαταστάσεις της μπαταρίας της Tesla. Κάτι που βγάζει νόημα, διότι η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μπαταρία είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περισσότερων από 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκμεταλλευόμενος την νέα οικονομική ενίσχυση, ο γαλλικός κατασκευαστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Neoen, ο οποίος διαχειρίζεται το αιολικό πάρκο Hornsdale, θα αυξήσει την απόδοση της μπαταρίας από 100 σε 150 MW. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της ισχύος της μπαταρίας κατά 50%, και η εταιρεία ελπίζει να έχει ολοκληρώσει το έργο μέχρι τα μέσα του 2020.

Εκτός από τη συνεισφορά της CEFC, η κυβέρνηση έχει διαθέσει 15 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό να διασφαλίσει την ανάπτυξη υπηρεσιών καταμέτρησης της αδράνειας, οι οποίες θα συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας του δικτύου. Στον ίδιο σκοπό θα συνεισφέρει και η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με κονδύλι ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μπορεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο να τη διαχειρίζεται η ομοσπονδιακή αυστραλιανή κυβέρνηση, αλλά η Tesla σχεδιάζει μία νέα κολοσσιαία μπαταρία. Η νέα σύνθεση της εταιρείας θα είναι ένα Megapack 250MW, το οποίο θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

150MW Δέν είναι Χωρητικότητα (Μέγεθος) συσσωρευτή, είναι ισχύης, 150MWh ίσως;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.