Gear

Θα είναι η επόμενη ανακοίνωση προϊόντος της Apple ένα AR / VR headset;

Η Apple κυκλοφόρησε πολλά νέα προϊόντα το 2022, όπως ένα πλήρως επανασχεδιασμένο MacBook Air, το iPhone 14 και το iPhone 14 Pro, νέα iPad, το Apple Watch Ultra και πολλά άλλα. Ένα προϊόν που λείπει από τη λίστα με τις ανακοινώσεις της Apple για το 2022 είναι τo πολυσυζητημένο headset AR/VR της εταιρείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ανάπτυξη του κράνους, το οποίο μπορεί να ονομάζεται “Apple Reality Pro”, έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο και η Apple αναμένεται τελικά να το αποκαλύψει το επόμενο έτος μετά από πολλαπλές καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, η εταιρεία θα ανακοινώσει το headset σε λίγους μήνες κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης τον Ιανουάριο του 2023.

Άλλες αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι το headset θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Ωστόσο, εκτός από την αναφορά του Kuo, δεν έχουν υπάρξει περισσότερες πληροφορίες για το πότε ακριβώς η Apple μπορεί να αποφασίσει να το ανακοινώσει. Εάν οι πληροφορίες του Kuo αποδειχθούν ακριβείς, θα είναι η πρώτη εκδήλωση της Apple τον Ιανουάριο, μετά από μια ειδική εκδήλωση το 2010, όταν ο Steve Jobs ανακοίνωσε το iPad.

Το headset θα είναι η μεγαλύτερη ανακοίνωση προϊόντος του Κουπερτίνο μετά το αρχικό Apple Watch, επομένως η Apple μπορεί να αποφασίσει να αφιερώσει μια ολόκληρη εκδήλωση γι’ αυτό αντί να τη συμπεριλάβει σε άλλη εκδήλωση, όπως το WWDC.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η αποκάλυψη headset στο WWDC παραμένει πιθανή, καθώς η ανακοίνωση τους πιθανότατα θα περιλαμβάνει την αποκάλυψη του realityOS, ενός εντελώς νέου λειτουργικού συστήματος και πλατφόρμας για προγραμματιστές που θα τρέχει στα μελλοντικά προϊόντα AR/VR της Apple.

Όταν ανακοινωθεί το headset, θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο ακριβά προϊόντα της Apple. Αναμένεται να είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν που απευθύνεται σε προγραμματιστές και επαγγελματίες υψηλού επιπέδου, με τιμή περίπου 3.000 $. Η Apple εργάζεται ήδη σε ένα φθηνότερο μοντέλο, το οποίο θα ακολουθήσει ένα ζευγάρι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας αργότερα αυτή τη δεκαετία.

Επεξεργάστηκε την 2 Νοεμβρίου 2022 15:39

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.