Apple: Το 99% των fake αξεσουάρ απέτυχε στα τεστ ασφαλείας

H Apple πρόσφατα προειδοποίησε ότι 9 στα 10 αξεσουάρ που πωλούνται στο Amazon για τα προϊόντα της είναι fake και δεν έχουν καμία πιστοποίηση από την ίδια. Γι αυτό και απείλησε ότι θα ξεκινήσει τις μηνύσεις στις εν λόγω εταιρείες.

Τι σημαίνει όμως το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αξεσουάρ που πωλούνται online, είναι fake; Αυτό προφανώς σχετίζεται με την ασφάλεια των προϊόντων αυτών.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που διεξήγαγε η Trading Standards, τα αξεσουάρ αυτά όχι μόνο δεν έχουν πιστοποίηση από την Apple, αλλά βρέθηκε ότι το 99% από αυτά δεν κατάφεραν να περάσουν βασικά τεστ ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι είναι fake και σε μεγάλο βαθμό θα μπορούσαν να αποδειχθούν και επικίνδυνα.

Βάσει των αποτελεσμάτων των τεστ, φάνηκε ότι μόλις 3 στους 400 φορτιστές έχουν την απαραίτητη ασφάλεια για να αποφευχθεί η πιθανότητα ο χρήστης να πάθει ηλεκτροπληξία.

Οι ειδικοί παροτρύνουν τους χρήστες να αγοράσουν ηλεκτρικά είδη μόνο από αξιόπιστους προμηθευτές. Βεβαίως υπάρχει και η άποψη των καταναλωτών που δεν θέλουν να πληρώσουν 20-30 ευρώ για ένα αυθεντικό αξεσουάρ.

Ο Leon Livermore, γενικός διευθυντής στην Trading Standards, αναφέρει ότι τα αυθεντικά προϊόντα μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω, όμως οι απομιμήσεις και τα χρησιμοποιημένα αξεσουάρ μπορούν να σου κοστίσουν το σπίτι ή και τη ζωή: “It might cost a few pounds more, but counterfeit and second-hand goods are an unknown entity that could cost you your home or even your life, or the life of a loved-one”.

, Apple: Το 99% των fake αξεσουάρ απέτυχε στα τεστ ασφαλείας

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GS

Εμμ έτσι είναι παίρνεις μήλο και σε περνάνε για εφοπλιστή και σου πουλάνε απλές συσκευές σε υπερβολική τιμή.

Άγγελος

Όλοι βρίσκουν € για να πάρουν 700€ και 800€ iPhone και τα 40 των αξεσουάρ τους πείραξε. Το έχω δει. Ή τα 150 200 μιας σπασμένης οθόνης. Καλά κάνει η Apple και τα κοστολογεί τόσο. Αν έχεις φίλε τόσα για το βασικό προϊόν (κινητό, υπολογιστή, ταμπλετ) Συντήρησε το κιόλας.

giannis

Η έρευνα λέει το προφανές. Όταν αγοράζεις κάτι αγνώστου μάρκας και προελέυσεως έναντι 2-3€ ενώ τα επίσημα brand κοστίζουν από 10-15 και πάνω τότε είσαι και αποκλειστικά υπέυθυνος για την αγορά σου.

pop

Άκρως επικίνδυνοι αυτοί οι φορτιστές! Ειδικά για το εισόδημα των μετόχων της Apple. Μη τυχόν και τους πάρετε! Θέλετε να χάσουν την 10η Ferrari τους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.