Tim Cook: Η Apple ξεκίνησε να κατασκευάζει και να διαθέτει δωρεάν ιατρικό εξοπλισμό

, Tim Cook: Η Apple ξεκίνησε να κατασκευάζει και να διαθέτει δωρεάν ιατρικό εξοπλισμό

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook ανέρτησε ένα βίντεο στο Twitter λέγοντας ότι η Apple έχει διαθέσει από 20 εκατομμύρια μάσκες και συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις για να τις δωρίσουν όπου χρειάζονται.

Η Apple επίσης σε συνεργασία με τους σχεδιαστές προϊόντων, τους μηχανικούς, τις επιχειρήσεις, τις ομάδες συσκευασίας και τους προμηθευτές της σχεδίασε και παράγει ενισχυμένες μάσκες προσώπου για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο Cook παρουσίασε μία από αυτές τις μάσκες στο βίντεο.

“Η πρώτη μας αποστολή παραδόθηκε στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Kaiser στην κοιλάδα της Santa Clara την περασμένη εβδομάδα και η ανταπόκριση από τους γιατρούς ήταν πολύ θετική”, λέει ο Τim Cook. “Κάθε ασπίδα συναρμολογείται σε λιγότερο από δύο λεπτά και είναι πλήρως ρυθμιζόμενη”, συνέχισε.

Ενδιαφέρει επίσης: Η Tesla κατασκευάζει αναπνευστήρες από εξαρτήματα του Tesla Model 3

Η Apple σκοπεύει να στείλει πάνω από ένα εκατομμύριο ενισχυμένες μάσκες μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας και ένα εκατομμύριο κάθε εβδομάδα μάσκες κάθε εβδομάδα από εδώ και στο εξής.

“Εστιάζουμε στους μοναδικούς τρόπους με τους οποίους η Apple μπορεί να βοηθήσει, ανταποκρινόμενη επειγόντως στις βασικές ανάγκες όσων φροντίζουν για την υγεία μας και σε μια μεγάλη κλίμακα, αυτή που που απαιτούν οι περιστάσεις”, ολοκλήρωσε ο Tim Cook.

“Apple is dedicated to supporting the worldwide response to COVID-19. We’ve now sourced over 20M masks through our supply chain. Our design, engineering, operations and packaging teams are also working with suppliers to design, produce and ship face shields for medical workers”.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Και πως θα τα ονομάσει;
i-mask;
i-gloves;
Καλή κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.