Τo AR/VR headset της Apple ίσως να μην εμφανιστεί στο WWDC

headset apple, Τo AR/VR headset της Apple ίσως να μην εμφανιστεί στο WWDC

To πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο AR/VR headset της Apple ενδέχεται να μην παρουσιαστεί στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC), σύμφωνα με πρόβλεψη του αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo.

Σε ένα tweet, ο Kuo εξήγησε ότι η Apple “δεν είναι πολύ αισιόδοξη” σχετικά με το εάν το headset θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια “στιγμή iPhone”. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία επέλεξε να καθυστερήσει το πρόγραμμα μαζικής παραγωγής της συσκευής στα μέσα έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023. Ο Kuo πιστεύει ότι η καθυστέρηση προσθέτει αβεβαιότητα σχετικά με το “αν η νέα συσκευή θα εμφανιστεί στο WWDC 2023, όπως αναμένει η αγορά».

Παράλληλα, αν η πληροφορία είναι αληθινή, αυτό σημαίνει οι προβλέψεις για την αποστολή των ακουστικών για το 2023 θα είναι ακόμη χαμηλότερες από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, μειώνοντας σε μόλις 200.000 έως 300.000 μονάδες. Με τα μέχρι πρότινος δεδομένα, περίπου μισό εκατομμύριο μονάδες αναμενόταν να αποσταλούν φέτος.

Η εταιρεία φαίνεται να ανησυχεί για αρνητική ανταπόκριση από την αγορά, που προκύπτουν τους συμβιβασμούς στις προδιαγραφές υλικού, το βάρος της συσκευής, το οικοσύστημα, τις εφαρμογές, αλλά και την υψηλή τιμή πώλησης. Ο Kuo εκτιμά ότι η τιμή του headset θα κυμαίνεται από 3.000 έως 4.000 $, αν όχι περισσότερα.

Τα σχόλια του Kuo έρχονται να κουμπώσουν στα όσα αναφέρονται σε άρθρο των New York Times που υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι της Apple έχουν σοβαρές ανησυχίες για τις προοπτικές του headset, αποκαλώντας το “μια λύση για την αναζήτηση ενός προβλήματος”. Aυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι δεν είναι σίγουροι για τη χρησιμότητα του προϊόντος.

Η Apple ανακοίνωσε ότι το WWDC 2023 θα διεξαχθεί μεταξύ 5 Ιουνίου και 9 Ιουνίου και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις ήθελαν το headset να παρουσιάζεται εκεί.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Ε Και τι μ αυτό? Δεν αλλάζει κάτι! Είμαστε όλοι σίγουροι πως είναι super douuuper whooaaoou device , και αξίζει κάθε ευρωδόλλαρο από τα 3500 που όλοι οι γνήσιοι πιστοί μας θα πρέπει εντός Απρίλη να δαπανήσουν.
Τι άλλο θέλετε από εμάς δλδ. Κάθε 4 ημέρες έχουμε νέα για την συσκευή μας. Για να ενημερώνεστε πόση σκόνη ρίχνουμε στους μπλιάαααχ ζηλιάρηδες ανταγωνιστές μας (ΟΥΤΕ ΚΑΝ!!) .Όπως λέει κ μια κυριούλα πολιτικός της ευρύτερης : Απατεώνες είμαστε? Σας παρακαλώ..
Καλό ΣΚ σε όσους true believers out there. Στους haters , να καεί το μοτεράκι τους ανήμερα του Πάσχα!

Δημητρης

Γιατί ρε συ να μου καεί το μοτόρι?
Εν τω μεταξύ μου θυμίζει το “true believers out there” πολύ X-Files

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.