Το φετινό Macbook Air έχει 32% περισσότερη φωτεινότητα όταν τρέχει Windows 10

, Το φετινό Macbook Air έχει 32% περισσότερη φωτεινότητα όταν τρέχει Windows 10

Με την έλευση του ανανεωμένου Macbook Air πολλοί αναρωτήθηκαν αν είναι αρκετά τα 415 nits είναι αρκετά για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Φαίνεται πως η εν λόγω φωτεινότητα είναι το όριο που έχει οριστεί από το λειτουργικό και όχι από τις δυνατότητες του panel.

Σύμφωνα με δοκιμαστικά της ιστοσελίδας NotebookCheck, το Macbook Air μπορεί να φτάσει έως και τα 547 nits φωτεινότητας, ξεπερνώντας ακόμα και τα ακριβότερα Pro μοντέλα. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να γίνει με λειτουργικό σύστημα OSX, αλλά μέσω bootcamp και Windows 10. Αν και η πιστότητα των χρωμάτων είναι ελαφρώς χειρότερη με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, δεν είναι κάτι εμφανές με γυμνό μάτι.

Η ιστοσελίδα αναφέρει τρεις λόγους που μπορεί να έκαναν την Apple να χαμηλώσει τη μέγιστη φωτεινότητα. Ο πρώτος είναι πως δε χρησιμοποιεί σε όλα τα μοντέλα Macbook Air το ίδιο ακριβώς panel, οπότε θα έπρεπε να υπάρχει μία μέγιστη τιμή ανεξαρτήτως του κατασκευαστή του panel. Ο δεύτερος λόγος είναι η πιστότητα των χρωμάτων, κάτι που ίσως ήθελε να κρατήσει ψηλά η Apple και δεν κατάφερε η ιστοσελίδα να ανατρέψει στα Windows 10, ούτε μετά από calibrate της οθόνης.

Ένας ακόμα πιθανός λόγος είναι η διαφοροποίηση του οικονομικού μοντέλου από την Pro σειρά, καθώς η φωτεινότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην αγορά ενός laptop. Δυστυχώς κανείς δε μπορεί να γνωρίζει σίγουρα, με την Apple δύσκολα να απαντάει σε τέτοιου είδους ερωτήματα.

Εσείς θα τρέχατε Windows 10 σε Mac υπολογιστή;

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.