Το φθηνότερο Apple Vision headset πιθανώς θα χρησιμοποιεί μεγαλύτερες οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης

Apple Vision, Το φθηνότερο Apple Vision headset πιθανώς θα χρησιμοποιεί μεγαλύτερες οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης

Η Apple ψάχνει νέους προμηθευτές για πάνελ OLED-on-Silicon, πιθανότατα σηματοδοτώντας την ανάπτυξη ενός πιο προσιτού headset από το Vision Pro, αναφέρει το κορεατικό The Elec .

Ο ιστότοπος εντόπισε προφανώς μια αλλαγή στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple για πάνελ OLED-on-Silicon (OLEDoS), ένα βασικό στοιχείο στο Vision Pro. Επί του παρόντος, η Sony παρέχει αυτές τις μικροοθόνες υψηλής ανάλυσης, αλλά η περιορισμένη παραγωγική της ικανότητα έως και 900.000 πάνελ ετησίως και η έλλειψη σχεδίων επέκτασης έχουν ωθήσει την Apple να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον.

Η Apple προφανώς έχει ζητήσει πληροφορίες (RFI) από τη Samsung Display και την LG Display για να αξιολογήσει τις δυνατότητές τους στην παραγωγή μεγαλύτερων πάνελ OLEDOS, με μέγεθος από 2,0 έως 2,1 ίντσες με πυκνότητα οθόνης περίπου 1.700 pixels ανά ίντσα (PPI).

Αυτές οι οθόνες θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που χρησιμοποιούνται στο Vision Pro και θα διαθέτουν χαμηλότερη ανάλυση. Το Vision Pro χρησιμοποιεί τα πάνελ OLEDoS της Sony που διαθέτουν οθόνη 1,42 ιντσών με πυκνότητα pixel σχεδόν 3.400 PPI, χρησιμοποιώντας λευκή οθόνη OLED με τεχνολογία έγχρωμου φίλτρου (wOLED+CF). Αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία οθόνης είναι ένας από τους κύριους λόγους για την υψηλή τιμή του headset.

Στο Displayweek 2024, τόσο η Samsung όσο και η LG παρουσίασαν προόδους στην τεχνολογία μικροοθόνης OLED που θα μπορούσαν να προσελκύσουν την Apple. Η Samsung παρουσίασε μια μικροοθόνη OLED 1,03 ιντσών RGB (άμεσης εκπομπής), που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το eMagin, η οποία υπόσχεται υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας σε σύγκριση με τη μέθοδο wOLED+CF. Εν τω μεταξύ, η LG αποκάλυψε μια μικροοθόνη 1,3 ιντσών 4K OLED 10.000 nits, χρησιμοποιώντας μια συστοιχία μικρο φακών (MLA) για να αυξήσει τη φωτεινότητα κατά περίπου 40 τοις εκατό.

Το ενδιαφέρον της Apple για μεγαλύτερα πάνελ OLEDoS με χαμηλότερη ανάλυση από αυτά που χρησιμοποιούνται στο Vision Pro υποδηλώνει ότι αυτά θα μπορούσαν να προορίζονται για ένα νέο, χαμηλότερου κόστους headset μικτής πραγματικότητας. Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται σε μια τέτοια συσκευή για περισσότερο από ένα χρόνο και οι τελευταίες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται με ένα iPhone ή Mac για να εξαλείψει την ανάγκη για έναν δαπανηρό επεξεργαστή.

Τo χαμηλού κόστους headset Apple Vision θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν το συντομότερο στα τέλη του επόμενου έτους.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: 10 νέες λειτουργίες αρχικής οθόνης και οθόνης κλειδώματος

Στο iOS 18, η Apple αναθεώρησε την αρχική οθόνη, εισάγοντας αλλαγές σχεδιασμού που επιτρέπουν περισσότερη προσαρμογή και εξατομίκευση.

Software Apple Google iPhone

Google Messages: Αφαιρέθηκε το εικονίδιο “μη κρυπτογράφησης end-to-end” από τις συνομιλίες RCS του iPhone

Με την έκδοση beta 2 για προγραμματιστές του iOS 18, χρήστες iPhone μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε χρήστες Android χρησιμοποιώντας RCS.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Leak επιβεβαιώνει τέσσερα μοντέλα με το ίδιο τσιπ A18

Κώδικας που ανακαλύφθηκε στο backend της Apple επιβεβαιώνει τα σχέδια της εταιρείας να κυκλοφορήσει τέσσερα μοντέλα iPhone 16 φέτος.

Software Apple featured

Apple Intelligence: Θα υπάρχει και συνδρομητικό πακέτο για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες

Φέτος, στο επίκεντρο του μάρκετινγκ των νέων προϊόντων της Apple θα βρίσκεται η AI – γνωστή και ως Apple Intelligence.