Το πρώτο VR headset της Apple έρχεται το 2022 με fan και… “υψηλή τιμή”

Apple VR headset, Το πρώτο VR headset της Apple έρχεται το 2022 με fan και… “υψηλή τιμή”

Η Apple συνεχίζει ενεργά την ανάπτυξη ενός VR headset, το οποίο φαίνεται πως θα έρθει με τρομερές επιδόσεις αλλά και τσιμπημένη τιμή. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Bloomberg η εταιρεία έχει στα σχέδιά της την κυκλοφορία της δικής της πρότασης εικονικής πραγματικότητας το 2022.

H συσκευή θα κυκλοφορήσει ως αυτόνομη και θα λειτουργεί με μπαταρίες, όπως το Oculus Quest 2. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την πηγή, η Apple εργάζεται πάνω στα πιο προηγμένα και δυνατά chips που έχουμε δει για το νέο της VR headset, με μερικά να είναι πιο δυνατά ακόμα και από το Apple M1 chip.

Η εταιρεία φαίνεται να έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, με μερικά prototypes να καταλήγουν πολύ μεγάλα και με μεγάλο βάρος. Για τον λόγο αυτό, η Apple θα χρησιμοποιήσει ύφασμα στο εξωτερικό του VR headset για να μειώσει το βάρος. Ταυτόχρονα, θα δούμε fan, κάτι περίεργο για την εταιρεία καθώς μας έχει δείξει ότι θέλει να… φύγει από τα ανεμηστιράκια.

Το Apple VR headset προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία N301 και μερικά prototypes χρησιμοποιούν εξωτερικές κάμερες για να λειτουργούν και ως AR. Η εταιρεία φαίνεται πως θέλει να χρησιμοποιήσει τις εξωτερικές κάμερες για ανίχνευση της κίνησης των χεριών, αλλά και για να μπορέσει να προσφέρει ένα εικονικό πληκτρολόγιο στους χρήστες. Η ιστοσελίδα Bloomberg σημειώνει πως θα έρθει με “υψηλή τιμή“, με την εταιρεία να υπολογίζει μόλις 1 αγορά ανά ημέρα από κάθε της φυσικό κατάστημα. Υπομονή λοιπόν μέχρι το 2022.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Υπάρχει ακόμα κόσμος που ασχολείται με τα VR Headset ??? νόμιζα πως η μόδα των VR Headeset μαζί με τα Drone είχε περάσει… Ανακύκλωση ιδεών μυρίζομαι… σε λίγο θα μας επαναφέρουν και τις Curved TV’s που δεν άντεξαν στην αγορά ούτε 2 χρόνια.

Κώστας

To vr είναι το μέλλον . Τι γράφεις; Είσαι και σε σάιτ τεχνολογίας!

Kastoras12

Το μέλλον για ποιους? Έχει πεθανει το VR για τον μέσο καταναλαωτη και παλευουν να το κρατησουν στη ζωή οι εταιρίες τυπου Facebook, Valve, Sony κλπ. καθως εχουν σπαταλησει πολλα… Δεν έπιασε και δεν θα πιασει ποε, τουλαχιστoν με την σημερινη μορφή, υποστήριξη απο προγραμαμτιστές και τίμη. Όπως ακριβώς και η coca-cola cherry / coca-cola vanilla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.