Το Weeder Robot βγάζει μόνο του τα αγριόχορτα

Το Weeder της Carbon Robotics είναι ένα αυτόνομο ρομπότ που αναλαμβάνει να αφαιρέσει τα αγριόχορτα από ένα χωράφι. Το ρομπότ αυτό μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή ενός παραγωγού, αυτοματοποιώντας χρονοβόρες διαδικασίες.

Η αυτόματη αφαίρεση των αγριόχορτων δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά για τις περιπτώσεις των πολύ μεγάλων καλλιεργειών, όπου απαιτείται μεγάλη επένδυση σε εργατικά χέρια και χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί το χωράφι για τη νέα καλλιέργεια.

, Το Weeder Robot βγάζει μόνο του τα αγριόχορτα

Το ρομπότ της Carbon Robotics, ζυγίζει 4.5 τόνους και εκτός από τα ειδικά lasers που αναλαμβάνουν το κόψιμο των χόρτων (ή μήπως θα ήταν πιο σωστό να πούμε το… κάψιμο;), είναι εφοδιασμένο με ειδικά σύστημα οπτικής αναγνώρισης εδάφους και GPS, προκειμένου να μπορεί να κινείται αυτόνομα. Έχει πάνω του έναν εξελιγμένο υπολογιστή και αρκετές κάμερες υψηλής ανάλυσης που του επιτρέπουν να κινείται με ακρίβεια στο χωράφι.

Με τα ειδικά lasers με τα οποία είναι εφοδιασμένο μπορεί να αφαιρεί έως και 100.000 αγριόχορτα μέσα σε μία ώρα, καλύπτοντας μία μεγάλη έκταση κάθε μέρα σε ρυθμούς πολύ πιο αποδοτικούς από ό,τι μια ομάδα εργατών.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Άντε να βγει και mini γιατί μου έχει βγει η Παναγία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.