Toyota και Panasonic δημιούργησαν ρομπότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Tokyo ολυμπιακοί αγώνες ρομπότ, Toyota και Panasonic δημιούργησαν ρομπότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Tokyo ολυμπιακοί αγώνες ρομπότ, Toyota και Panasonic δημιούργησαν ρομπότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Με αφορμή το Tokyo 2020 Robot Project, οι οργανωτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2020 παρουσίασαν ρομπότ με σκοπό να εξυπηρετήσουν επισκέπτες και εργαζόμενους.

Ρομπότ που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες

Τόσο τα Human Support Robot ( HSR ) όσο και τα Delivery Support Robot ( DSR ) όπως ονομάζονται, αναπτύχθηκαν από την Toyota Motor Corp. και θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν ανθρώπους με αναπηρικές καρέκλες.

Τα HSR είναι ρομπότ με ένα χέρι ύψους ενός μέτρου και έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν μόνα τους αλλά και απομακρυσμένα. Σκοπός των ρομπότ αυτών είναι να οδηγήσουν αλλά και να προσέχουν τους ανθρώπους που διαθέτουν αναπηρικές καρέκλες ενώ μπορούν να κρατήσουν, να τους βοηθήσουν να μεταφέρουν και να σηκώσουν αντικείμενα από το έδαφος.

Τα DSR αναλαμβάνουν δράση όταν κάποιος παραγγείλει φαγητό μέσω ενός tablet. Το DSR είναι υπεύθυνο να το μεταφέρει σε ένα HSR και αυτό να το παραδώσει απευθείας στον επισκέπτη.

Έξι HSR και οχτώ με δέκα DSR αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στα στάδια που θα υπάρχουν event, σύμφωνα με την Toyota.

Ρομπότ που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους

Η Panasonic Corp. έχει αναλάβει την δημιουργία των Atoun Model Y. Πρόκειται για εξωσκελετικές στολές που θα φοράνε οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε πόστα όπως μεταφορά, φόρτωση και εκφόρτωση βαρέων αντικειμένων. Η Panasonic υποστηρίζει ότι η εξωσκελετική στολή των 4.5 κιλών θα μειώσει το βάρος των φορτίων κατά 10-40%.

Ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής, Massaki Komiya δήλωσε ότι τα ρομπότ θα είναι φιλικά προς τους ανθρώπους, θα δημιουργήσουν μία νέα εμπειρία στο κοινό και θα κάνουν πιο άνετες τις εκδηλώσεις. Ελπίζει επίσης η χρήση των ρομπότ να μην σταματήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Business Toyota Hackers

Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση σταματά την παραγωγή της Toyota

H Toyota οδηγήθηκε σε προσωρινή παύση παραγωγής, εξαιτίας σοβαρής κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε ένας από τους βασικούς προμηθευτές της.