TUM Project, Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα φυσικού μεγέθους

Όταν κάποιος ακούει τη λέξη τηλεκατευθυνόμενα, τότε μάλλον σκέφτεται παιχνίδια. Οι επιστήμονες στο Technische Universität München ή εν συντομία TUM της Γερμανίας, καταλαβαίνουν κάτι άλλο. Ασχολούνται με τη δημιουργία τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων φυσικού μεγέθους, με τον οδηγό να βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο, καθώς αυτά κυκλοφορούν κανονικά στην πόλη.

Αυτή τη στιγμή οι ερευνητές πειραματίζονται με ένα ηλεκτρικό όχημα Vizio.M, το οποίο είναι εξοπλισμένο με έξι κάμερες για οπτικό πεδίο 360 μοιρών. Η ασύρματη μετάδοση του live feed της εικόνας μεταδίδεται μέσω LTE σε ένα σταθμό ελέγχου, ο οποίος έχει τρεις οθόνες για την μπροστινή και τις πλαϊνές εικόνες από το όχημα. Ο ήχος που μεταδίδουν τα μικρόφωνα στο αμάξι είναι Dolby 5.1, ενώ ο οδηγός έχει χειριστήρια που θυμίζουν παιχνίδι οδήγησης.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται από την χρήση αυτής της τεχνολογίας τόσο νομικής φύσης, όσο και ασφάλειας, ενώ οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμεύσει στις μεταφορές, ή στην ενοικίαση οχημάτων, κυρίως στην παράδοση και παραλαβή των αυτοκινήτων από το σπίτι του ενοικιαστή.

Πηγή

Σχόλια

  • Κομπλέ είμαστε αφού μας ήρθε το 4G LTE ας μη παραπονιόμαστε. hahaha. το αμάξι θα δουλεύει καλά και σε Ελλάδα. xDDDDD

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.