Gear

Wagg: Το πρώτο τηλεκοντρόλ για σκύλους

Στο εξής μέσα στο σπίτι δεν θα υπάρχει διένεξη μόνο μεταξύ των μελών της οικογένειας για το ποιος θα έχει το τηλεκοντρόλ και ποιος θα δει το πρόγραμμα που θέλει, αλλά θα έχει άποψη και ο σκύλος για το τι προτιμά να δει.

Η βρετανική εταιρεία Wagg, που ασχολείται με ζωοτροφές και άλλα αξεσουάρ για κατοικίδια, δημιούργησε το πρώτο τηλεκοντρόλ για σκύλους.

Το τηλεκοντρόλ σχεδιάστηκε από την Ilyena Hirskyj-Douglas, PhD ερευνήτρια του University of Central Lancashire και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση δοκιμών με 20 σκύλους. Το τηλεκοντρόλ καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια και μοιάζει σαν στρωματάκι, πάνω στο οποίο είναι σχεδιασμένα τα τεράστια κουμπιά που θα μπορεί να πατήσει εύκολα ο σκύλος. Λόγω του ότι οι σκύλοι δεν βλέπουν καλά το κόκκινο και το πράσινο, το τηλεκοντρόλ έχει μπλε-κίτρινο χρώμα.

Επιπλέον, το τηλεκοντρόλ είναι αδιάβροχο και κατασκευασμένο από ειδικό πλαστικό για να μην μπορούν να το μασήσουν τα σκυλιά. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο με τιμή £50 (περίπου 60 ευρώ).

Στόχος της εταιρείας είναι να απευθυνθεί σε ιδιοκτήτες οι οποίοι αφήνουν για πολλές ώρες μόνα τους τα ζώα μέσα στο σπίτι. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο ένας σκύλος βλέπει σχεδόν 10 ώρες την εβδομάδα τηλεόραση, πλέον θα μπορεί να αλλάζει και κανάλι.


Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Ιουλίου 2016 16:37

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.