WalkCar: Ο νέος ιαπωνικός τρόπος μετακίνησης [video]

Τελικά μιας και τα Segway δεν κατάφεραν να γίνουν ο νέος maintream τρόπος μετακίνησης στις πόλεις, κυρίως λόγω του όγκου και της τιμής τους, έρχεται μια άλλη νέα πιο ενδιαφέρουσα πρόταση. Το WalkCar είναι ένα ατομικό σύστημα μετακίνησης που μπορεί να χωρέσει στην τσάντα σου.

Το WalkCar είναι ιδέα ενός 26χρονου Ιάπωνα μηχανικού ο οποίος την υλοποίησε μαζί με την ομάδα του στην Cocoa Motors. Το WalkCar μπορείς να το έχεις στην τσάντα σου και να το χρησιμοποιήσεις όταν νοιώσεις ότι κουράστηκες.

Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο έτσι ώστε να αντέξει βάρος μέχρι και 120 κιλά. Πιάνει μέγιστη ταχύτητα έως 10kmph και διανύει 12km μέχρι να χρειαστεί και πάλι φόρτιση η οποία για να ολοκληρωθεί χρειάζεται 3 ώρες.

Η οδήγηση του WalkCar είναι πολύ εύκολη, ξεκινά μόλις ανέβεις επάνω και σταματά μόλις αποβιβαστείς.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν μιλάμε για ένα απλό concept, αλλά για ένα project που θα ζητήσει χρηματοδότηση στο Kickstarter το φθινόπωρο. Η τιμή του θα είναι στα 800 δολάρια.

Δείτε το video και πείτε μας πως σας φαίνεται:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Αυγούστου 2015 16:39

Σχόλια

  • @john, και όχι μόνο, σύντομα τα χρειαστούν ισχυρότερα μοτέρ για άτομα 200Kg+ (όπως θα καταντήσουμε από την ακινησία)

  • @Φώτη
    Χαχχαχα αυτό ακριβώς σκεφτόμουν!
    Για εδώ χρειάζεται ανεξάρτητες αναρτήσεις marzocchi και ζαντολάστιχα 11+ ίντσες με λάστιχα all-terrain :Ρ

  • Δε θελω να σαςστεναχωρησωαλλα οι youtubers χρησημοποιουνοι περισσοτεροι ηδη αυτα η ακομα κ φτηνοτερα .ειναι σαν αυτα που κανουν ξεναγησεις ..που χρησημοποιησε κ ο ομπαμα καποια στιγμη αλλα χωρις χερι μπροστα τιμονι
    Glidrλεγονται τα αυθεντικα καντε μια αναζητηση και θα δειτε οτι μπορειτε με 500 na βρειτε κ σεις

  • Θα κατακλύσουν την αγορά και μετά θα σου λέει να το συνδέσεις με το smartphone και μετά με το smartwatch και μετά με το βραχιόλι μέχρι να βρούνε πάλι κάτι άλλο δεν ξέρω ειλικρινά αν χρειάζονται όλα αυτά

  • Για εμένα που έχει ακρωτηριασμό κνήμης και το περπάτημα μου είναι αρκετά δύσκολο κάποιες φορές, θα μου ήταν χρήσιμο.

    Από την άλλη ένα δίκυκλο είναι πιο φθηνό.

    Θα δείξει το μέλλον.

  • Αν βρεθει εστω κ ενας Ελληνικός δρόμος χωρίς λακουβες/σαμαρακια/χαλίκια/ λασπόνερα,... η ενα στρωμένο καλά κ αψογο πεζοδρομιο το συζηταμε. Η μήπως οι ιαπωνια αποφασισε να αυξήσει τα ποσοστά παχύσαρκων της? Η μόνη περίπτωση χρήσης είναι σε παγοδρόμιο...θαρρώ.
    Πως στριβει άραγε?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.