WatchOS 8.3 Release Candidate: Επεκτείνει το AssistiveTouch σε παλαιότερα μοντέλα Apple Watch

, WatchOS 8.3 Release Candidate: Επεκτείνει το AssistiveTouch σε παλαιότερα μοντέλα Apple Watch

Η υποψήφια έκδοση του watchOS 8.3 έχει επεκτείνει το AssistiveTouch επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν το Apple Watch τους χρησιμοποιώντας μόνο χειρονομίες ακόμα και αν έχουν παλαιότερα μοντέλα, καθώς μέχρι τώρα η δυνατότητα ήταν αποκλειστικά για νεότερα Apple Watch.

Η Apple μίλησε πρώτη φορά για αυτή τη δυνατότητα τον Μάιο ως μέρος της συνεχούς δέσμευσής της να κάνει τα προϊόντα της προσβάσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Το AssistiveTouch χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό δεδομένων από τους ενσωματωμένους αισθητήρες Apple Watch προκειμένου να παρατηρήσει ανεπαίσθητες αλλαγές στις μυϊκές κινήσεις και τη δραστηριότητα των τενόντων. Χρησιμοποιώντας χειρονομίες όπως ένα σφίξιμο ή το τσίμπημα, οι χρήστες είναι σε θέση να ελέγχουν το Apple Watch τους χωρίς να αγγίζουν την οθόνη.

“Το AssistiveTouch for watchOS δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με ιδιαιτερότητες στα άνω άκρα του σώματος να χρησιμοποιούν το Apple Watch χωρίς να χρειάζεται ποτέ να αγγίξουν την οθόνη ή τα χειριστήρια. Χρησιμοποιώντας ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης και εκμάθηση στη συσκευή, το Apple Watch εντοπίζει ανεπαίσθητες διαφορές στις μυϊκές κινήσεις και τη δραστηριότητα των τενόντων, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε την οθόνη με κινήσεις των χεριών, όπως ένα τσίμπημα ή ένα σφίξιμο. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί επίσης με το VoiceOver, ώστε να μπορείτε να πλοηγείστε στο Apple Watch με το ένα χέρι ενώ χρησιμοποιείτε μπαστούνι ή οδηγείτε ένα ζώο βοήθειας. Απαντήστε σε εισερχόμενες κλήσεις, ελέγξτε έναν δείκτη κίνησης στην οθόνη και αποκτήστε πρόσβαση στο Κέντρο ειδοποιήσεων, το Κέντρο ελέγχου και πολλά άλλα.”

Η δυνατότητα προηγουμένως απευθυνόταν αποκλειστικά σε νεότερα μοντέλα Apple Watch, όπως η Σειρά 6 και το Apple Watch SE. Ωστόσο, με τις τελευταίες αρκετές beta του watchOS 8.3 και την υποψήφια κυκλοφορία του αυτή την εβδομάδα, η Apple έχει επεκτείνει τη δυνατότητα για να συμπεριλάβει παλαιότερα μοντέλα Apple Watch, όπως το Apple Watch Series 4 και το Series 5.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.