Web κάμερες υπολογιστή για τα σχολικά μαθήματα από απόσταση

, Web κάμερες υπολογιστή για τα σχολικά μαθήματα από απόσταση

Λόγω κορονοϊού το Υπουργείο Παιδείας ενεργοποίησε λόγω κορονοϊού τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, οπότε θα χρειαστείτε μια web κάμερα.

Μια web κάμερα είναι ουσιαστικά μια φωτογραφική μηχανή βιντεοκάμερα που συνδέει τον υπολογιστή σας και σας επιτρέπει να εγγράφετε βίντεο, να λαμβάνετε και να στέλνετε στιγμιότυπα σε πραγματικό χρόνο ή να συνομιλείτε πρόσωπο με πρόσωπο μέσω του διαδικτύου.

Με τόσα πολλά μοντέλα εκεί έξω, η εύρεση του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις προδιαγραφές και τα χρήματα που διαθέτετε.

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης είναι απαραίτητη για τις περισσότερες χρήσεις – όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο πιο χαμηλής ποιότητας εμφανίζεται η εικόνα στην οθόνη. Οι περισσότερες web κάμερες υποστηρίζουν μόνο λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Αναζητήστε ανάλυση λήψης βίντεο HD 720p ή υψηλότερη. Προτέινουμε να επενδύσετε σε ανάλυση 1080p (FullHD)

Ο υψηλός ρυθμός καρέ (high frame rate) είναι επίσης σημαντικός. Οι κάμερες Web χωρίς υψηλές ταχύτητες καρέ δημιουργούν εικόνες με “χαμένα” καρέ και περιοδικά παγώνουν στην οθόνη. Οι ρυθμοί καρέ μετριούνται σε καρέ ανά δευτερόλεπτο, επομένως αναζητήστε “fps” στη συσκευασία της κάμερας. Θα χρειαστείτε πάνω από 15 fps για την αναπαραγωγή βίντεο. Συνιστάται ρυθμός καρέ των 30 fps ή υψηλότερος, ενώ το 60 fps είναι ιδανικό, αλλά δεν είναι τόσο συνηθισμένο σε χαμηλότερες τιμές.

Το ενσωματωμένο μικρόφωνο και η δυνατότητα λήψης ακίνητων εικόνων είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά. Αναζητήστε μια web κάμερα τουλάχιστον 2 Megapixel. Αρκετές web κάμερες σήμερα αγγίζουν και τα 15 Μegapixel ανάλυσης.

Τα μικρόφωνα της κάμερας Web έχουν προχωρήσει πολύ. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε μια κάμερα web με δύο ή περισσότερα ενσωματωμένα μικρόφωνα.

Οι περισσότερες κάμερες έχουν προσιτή τιμή, αλλά καλό θα είναι =να σταθμίσετε τις ανάγκες σας και τις ανάγκες του προϋπολογισμού προσεκτικά και να επιλέξετε την καλύτερη για τις ανάγκες σας.

Αναζητήστε Web κάμερες στα παρακάτω ηλεκτρονικά καταστήματα:
Πλάισιο
Κωτσόβολος
Public
MediaMarkt
WebSupplies

Σημαντικό: Οι φορητοί υπολογιστές (laptops) ενσωματώνουν μια web camera οπότε δεν θα χρειαστείτε μια άλλη επιπλέον.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χριστόδουλος

Η δημοσίευση είναι μια χαρά και είναι γενικά χρήσιμη, αλλά να γίνει μία διευκρίνιση σχετικά με την εξ αποστάσεως διδασκαλία που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο. Δεν έχει αναφερθεί τίποτα για αναγκαιότητα κάμερας ή ακόμα και μικροφώνου. Τα εξ αποστάσεως μαθήματα που θα προσφερθούν από το Υπουργείο Παιδείας μέσω τον σχολικών μονάδων, θα γίνονται από τους καθηγητές των μαθητών και το πιο πιθανό είναι να έχουν την μορφή ενός κλασσικού live streaming με live chat για ερωτήσεις. Είναι αδύνατον να λειτουργήσει μία βιντεοκλήση 25 ατόμων. Ωστόσο, θα μάθω από Δευτέρα μόλις το δοκιμάσω.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τα εργαλεία που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν. Γνωρίζω όμως ότι σε κυβερνητικό επίπεδο έγιναν δοκιμές teleconference με το cloud σύστημα της CISCO, WebEx (free έκδοση) που σηκώνει έως και 25 άτομα ταυτόχρονα με κάμερα online (δεν απαιτεί ειδικο εξοπλισμό).

Όταν μάθετε περισσότερα, παρακαλώ ενημερώστε μας.

Vendetta

Επιβεβαιώνω ότι σε γνωστά φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στην Αθήνα θα χρησιμοποιηθεί το WebEx. Απαραίτητος ο ήχος και το digitizer.
Προτείνω ένα ωραίο και κατατοπιστικό άρθρο (δεν γνωρίζω πολλά αλλά θα με ενδιέφερε) για το τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά ενός digitizer.

ΥΓ: Έχω την εντύπωση ότι το Webex σηκώνει στη free έκδοση έως 100 άτομα αλλά δεν παίρνω και όρκο

Χριστόδουλος

Έχω κάνει 3 μαθήματα μέχρι στιγμής με το WebEx. Η χρήση κάμερας, όχι μόνο δεν είναι υποχρεωτική, αλλά μας παροτρύνουν να μην τις χρησιμοποιούμε για να μην υπερφορτώνεται το σύστημα. Το μάθημα γίνεται πολύ ομαλά, η συμμετοχή είναι η μισή τάξη.

Nikos

Γράψτε και ένα άρθρο για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς ένα παλιότερο smartphone ξεχασμένο σε κανένα συρτάρι, ως ασύρματη κάμερα υπολογιστή

Κώστας Βλαχάκης

Γίνεται κάτι τέτοιο; Πείτε μας εσείς

Nikos

Υπάρχουν android apps όπως το ipwebcam τα οποία μετατρέπουν το smartphoneσε ασύρματη κάμερα. Και σαν κάμερα ασφαλείας και σαν webcamera. Κάποτε το χρησιμοποιουσα με το skype. Έχω καιρό να το δουλέψω όμως.

Χριστόδουλος

Υπάρχουν προγράμματα όπως το iVCam και το droidcam που μετατρέπουν το κινητό σε webcam. To iVCam έχει πολύ καλή ποιότητα όμως έχει watermark. Το droidcam έχει περιορισμένη ποιότητα στα 720p αλλά είναι χωρίς watermark. Και τα δύο χρησιμοποιούνται μέσω WiFi από τον κατεβασμένο client τους στον υπολογιστή.

Jim94 Tr

Γινεται να χρησιμοποιησουμε το κινητο μας android σαν web καμερα και αυτο μεσω εφαρμογης που ονομάζεται droidcam (τη καταιβασουμε και στο κινητο μεσω play store και στον υπολογιστη ειναι ευκολο να τη βρουμε εαν αναζητησουμε droidcam ειναι το πρωτο αποτελεσμα στο google) το εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες λειτουργει ασυρματα αλλα και μεσω wifi (σου δινει ενα κωδικο και IP και σταυνδεεται ) περιοριζει ομως στα 720p 30fps αναλυση

Rania

Μπορείς να κάνει κ μάθημα στο webex ετσι κ αν ναι πως?

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, δοκιμάστε το. Δείτε πληροφορίες εδώ https://techblog.gr/software/efarmoges-gia-metatropi-iphone-i-android-smartphone-se-webcam/

ΜΑΡΙΑ

Ευχαριστώ, πολύ χρήσιμες πληροφορίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Μένουμε Σπίτι - Συμβουλές τεχνολογίας Vodafone

Vodafone: Δωρεάν για όλους 20GB και 1000 λεπτά ομιλίας προς όλους

Η Vodafone προσφέρει δωρεάν 20GB και 1000 λεπτά ομιλίας και αφορά οικιακούς και εταιρικούς πελάτες συμβολαίου, καρτοπρογράμματος και καρτοκινητής.

Home Cinema ERT ERTFLIX featured

ERTFLIX: Μάθε αν η τηλεόρασή σου είναι συμβατή με τις νέες δωρεάν υπηρεσίες της ΕΡΤ Hybrid

Μάθε αν η τηλεόρασή σου είναι συμβατή με τις νέες δωρεάν υπηρεσίες της ΕΡΤ Hybrid και πως να τις ενεργοποιήσεις για να δεις δωρεάν ταινίες και σειρές.

Home Cinema ERT ERTFLIX Μένουμε Σπίτι - Συμβουλές τεχνολογίας

ERTFLIX: Η υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ εμπλουτίζεται με δωρεάν ταινίες και σειρές

Η ΕΡΤ προσφέρει από σήμερα εντελώς δωρεάν 24 ξένες ταινίες, 12 ξένα σήριαλ, 10 βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ, 13 γνωστές σειρές παιδικού προγράμματος.

Internet COSMOTE featured Μένουμε Σπίτι - Συμβουλές τεχνολογίας

Συνήγορος του Καταναλωτή: Παράπονα για το 13033 και το 10306

Στον Συνήγορο του Καταναλωτή φτάνουν παράπονα από καταναλωτές για τα SMS προς το 13033 αλλά και των τηλεφωνικών κλήσεων στο 10306.