Windows 10 IoT: Προγραμματιστής τα εγκατέστησε σε αριθμομηχανή

Windows 10 IoT, Windows 10 IoT: Προγραμματιστής τα εγκατέστησε σε αριθμομηχανή

Φαίνεται ότι ένας ανεξάρτητος προγραμματιστής κατάφερε να χακάρει μία αριθμομηχανή και να εγκαταστήσει σε αυτή τα Windows 10 IoT, τα οποία έτρεξαν κανονικά.

Πώς έτρεξαν τα Windows 10 IoT σε μία τέτοια συσκευή;

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ίδιος, δεν εγκατέστησε τα Windows 10 σε μία κλασική αριθμομηχανή, αλλά στον Prime Graphing Calculator της HP, ο οποίος διαθέτει οθόνη αφής και αρκετά καλό βιομηχανικό σχεδιασμό.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο προγραμματιστής, Ben, βλέπουμε να εκτελείται στον Prime Graphing Calculator της HP μία από τις πολλές εκδόσεις των Windows 10, συγκεκριμένα πρόκειται για τα Windows 10 IoT (Internet of Things).

Αυτή τη στιγμή, τα Windows 10 προσφέρονται σε εννέα ξεχωριστές εκδόσεις, που κυμαίνονται από τα Pro και τα Home, μέχρι τα Enterprise. Τα Windows 10 Internet of Things είναι μια άλλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιούν οι εταιρείες σε μικρότερες συσκευές, με ή χωρίς οθόνη.

Σύμφωνα με τον Ben, η αριθμομηχανή έχει τροποποιηθεί ώστε να μπορεί να κάνει boot τα Windows 10 IoT Core, τα οποία δεν προσφέρουν την πλήρη εμπειρία του Windows Shell, αλλά επιτρέπουν την εκτέλεση Universal Windows Program (UWP) εφαρμογών και διαδικασιών παρασκηνίου. Συσκευές όπως το Glas Thermostat και το Raspberry Pi χρησιμοποιούν επίσης τον IoT Core.

Windows 10 IoT, Windows 10 IoT: Προγραμματιστής τα εγκατέστησε σε αριθμομηχανή

Δεν είναι γνωστό πώς κατάφερε να τρέξει τα Windows 10 σε μία συσκευή με μνήμη RAM μόλις 256MB, αλλά όπως αναφέρει μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο Windows Boot Manager και το Windows 10 boot UI.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος προγραμματιστής εγκατέστησε πλήρη έκδοση των Windows 10 στο OnePlus 6 και σε Windows Phone.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.