Xandem Home: Παρακολουθήστε το σπίτι σας χωρίς κάμερες

Για την προστασία των προσωπικών χώρων τοποθετούμε συστήματα ασφαλείας όπως συναγερμούς ή κάμερες παρακολούθησης. Μια νέα startup, η Xandem προτείνει κάτι διαφορετικό από τα συμβατικά συστήματα. Είναι το Xandem Home, ένα σύστημα ασφαλείας που χρησιμοποιεί ένα ασύρματο πλέγμα το οποίο εντοπίζει την κίνηση και σας ειδοποιεί για εισβολείς.

Χρειάζεται μόνο να βάλετε στην πρίζα τους ειδικούς κόμβους (nodes) και οι ραδιοσυχνότητες που εκπέμπονται μπορούν να διαπεράσουν τα αντικείμενα του σπιτιού προκειμένου να καλύψουν όλους τους χώρους. Όταν εντοπίσουν κίνηση, ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη.

Μέσω εφαρμογής ή του web μπορείτε να δείτε ακριβώς σε ποιο σημείο του σπιτιού υπάρχει κίνηση. Το σύστημα ενεργοποιείται και απενεργοποιείται μέσω του κινητού.

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την καμπάνια στο Indiegogo όπου ζητά χρηματοδότηση 100.000 δολ., έχει φτάσει 80.200 δολ. και απομένουν 25 μέρες μέχρι να λήξει. Με pledge 475 δολ. παίρνεις ένα Xandem Home με 10 κόμβους, ενώ αν θέλεις μεγαλύτερο σύστημα με 15 κόμβους, κοστίζει 575 δολάρια.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Νοεμβρίου 2015 10:01

Σχόλια

  • Η γνώμη σας: Μια Ι&^%*&^%*^%& και μισή.

    Δηλαδή θα "δει" κίνηση στο σπίτι και δεν θα μπορείς να ΔΕΙΣ.
    Ποιος το θέλει αυτό;

    Εμένα έχει χτυπήσει συναγερμός επειδή μια πεταλούδα έκατσε μπροστά στο ραντάρ (την είχα δει πριν βάλω το συναγερμό μέσα στο σπίτι και δεν ασχολήθηκα). Να μου δείξει κίνηση η βλακεία και να μη δω αν πράγματι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ μέσα;

    No thanks.

  • Λογικα η ευαισθησια θα ρυθμιζεται,θα μπορει να καταλαβει αν ειναι ζωο η ανθρωπος,(κατι αναλογο με τους συναγερμους,ανετα μπορεις να το συνδιασεις με συναγερμο η καμερα,αλλα ειναι σαν να εχεις πιο πολλα ματια.καλη ιδεα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.