Xiaomi: Ετοιμάζει έξυπνη μάσκα που θα παρακολουθεί την αναπνοή μας

Xiaomi, Xiaomi: Ετοιμάζει έξυπνη μάσκα που θα παρακολουθεί την αναπνοή μας

Αρκετές ημέρες τον χρόνο, η ποιότητα του αέρα και η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία και στην Κίνα αγγίζουν κόκκινο, καθιστώντας επικίνδυνο για τους πολίτες να βγαίνουν εκτός σπιτιού. Επιπλέον, εξαιτίας της έξαρσης του Coronavirus οι μάσκες προστασίας στην Κίνα έχουν γίνει απαραίτητο εξάρτημα. Μάλλον γι’ αυτό η Xiaomi αποφάσισε να σχεδιάσει μία έξυπνη μάσκα.

Η έξυπνη μάσκα της κινέζικης κατασκευάστριας

Η Xiaomi κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για μία έξυπνη μάσκα. Πρόσφατα, η συγκεκριμένη πατέντα έλαβε έγκριση.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η έξυπνη μάσκα θα έχει φίλτρα σωματιδίων, τέσσερα module, μπαταρία και έναν επεξεργαστή ο οποίος θα επεξεργάζεται τα δεδομένα που θα λαμβάνει από τους αισθητήρες της μάσκας.

Η έξυπνη μάσκα της Xiaomi θα καταγράφει τον χρόνο χρήσης, την ποσότητα ρύπανσης που απορροφήθηκε, τον όγκο του αέρα που εισέπνευσε ο χρήστης με κάθε αναπνοή, και τον αριθμό των αναπνοών που πήρε όση ώρα τη φορούσε. Επιπλέον, η μάσκα θα διαθέτει γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο τα οποία θα βοηθούν στην καταγραφή των κινήσεων του χρήστη.

Μέσω της εφαρμογής που θα συνοδεύει τη μάσκα θα δίνεται η δυνατότητα να δει κανείς όλα τα παραπάνω δεδομένα και τον δείκτη ποιότητας του αέρα. Επίσης, θα υπάρχουν στοιχεία όπως αν η χωρητικότητα των πνευμόνων του χρήστη έχει αυξηθεί ή όχι, αν παρουσιάζει προβλήματα αναπνοής, ενώ θα προτείνονται πιθανές λύσεις.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Redmi Xiaomi

Redmi Pad SE 8.7: Δείτε renders και βασικές προδιαγραφές

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Redmi Pad SE 4G στην Ινδία στις 29 Ιουλίου και μαζί του περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Pad SE 8.7.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Flip: Με μεγάλη εξωτερική οθόνη και μπαταρία 4.780 mAh

Η Xiaomi μπαίνει στην αγορά των αναδιπλούμενων flip-style με το Mix Flip που έχει μεγάλη εξωτερική οθόνη και τεράστια μπαταρία.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Με πιο λεπτό και ελαφρύ σώμα, SD 8 Gen 3 και κάμερα περισκοπίου 5x

Τα αναδιπλούμενα στην Κίνα εξελίσσονται πολύ γρήγορα αδυνατίζοντας σε μέγεθος και προσφέροντας πιο ισχυρά chipset, κάμερες και μεγαλύτερες μπαταρίες.

Gear Redmi Xiaomi

Το Redmi Pad SE 4G έρχεται στις 29 Ιουλίου

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Pad SE τον περασμένο Αύγουστο με μόνο συνδεσιμότητα Wi-Fi.