Xiaomi: Ετοιμάζει έξυπνη μάσκα που θα παρακολουθεί την αναπνοή μας

Xiaomi, Xiaomi: Ετοιμάζει έξυπνη μάσκα που θα παρακολουθεί την αναπνοή μας

Αρκετές ημέρες τον χρόνο, η ποιότητα του αέρα και η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία και στην Κίνα αγγίζουν κόκκινο, καθιστώντας επικίνδυνο για τους πολίτες να βγαίνουν εκτός σπιτιού. Επιπλέον, εξαιτίας της έξαρσης του Coronavirus οι μάσκες προστασίας στην Κίνα έχουν γίνει απαραίτητο εξάρτημα. Μάλλον γι’ αυτό η Xiaomi αποφάσισε να σχεδιάσει μία έξυπνη μάσκα.

Η έξυπνη μάσκα της κινέζικης κατασκευάστριας

Η Xiaomi κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για μία έξυπνη μάσκα. Πρόσφατα, η συγκεκριμένη πατέντα έλαβε έγκριση.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η έξυπνη μάσκα θα έχει φίλτρα σωματιδίων, τέσσερα module, μπαταρία και έναν επεξεργαστή ο οποίος θα επεξεργάζεται τα δεδομένα που θα λαμβάνει από τους αισθητήρες της μάσκας.

Η έξυπνη μάσκα της Xiaomi θα καταγράφει τον χρόνο χρήσης, την ποσότητα ρύπανσης που απορροφήθηκε, τον όγκο του αέρα που εισέπνευσε ο χρήστης με κάθε αναπνοή, και τον αριθμό των αναπνοών που πήρε όση ώρα τη φορούσε. Επιπλέον, η μάσκα θα διαθέτει γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο τα οποία θα βοηθούν στην καταγραφή των κινήσεων του χρήστη.

Μέσω της εφαρμογής που θα συνοδεύει τη μάσκα θα δίνεται η δυνατότητα να δει κανείς όλα τα παραπάνω δεδομένα και τον δείκτη ποιότητας του αέρα. Επίσης, θα υπάρχουν στοιχεία όπως αν η χωρητικότητα των πνευμόνων του χρήστη έχει αυξηθεί ή όχι, αν παρουσιάζει προβλήματα αναπνοής, ενώ θα προτείνονται πιθανές λύσεις.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.