Xiaomi Mi Watch vs Apple Watch Series 5: Ποιο είναι καλύτερο;

Xiaomi Mi Watch, Xiaomi Mi Watch vs Apple Watch Series 5: Ποιο είναι καλύτερο;

Η κινέζικη κατασκευάστρια παρουσίασε το πρώτο της smartwatch, που δεν είναι άλλο από το Xiaomi Mi Watch. Είναι αλήθεια ότι έχει σχεδόν ίδιο σχεδιασμό με τα Apple Watch και χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά κατασκευής. Οπότε, κατά πόσο διαφέρει το smartwatch της Xiaomi με το Apple Watch Series 5;

Σχεδιασμός και οθόνη

Όπως ήδη αναφέραμε, το Xiaomi Mi Watch μοιάζει τόσο πολύ με το Apple Watch Series 5 που θα το χαρακτήριζε κανείς ως το φθηνό αδερφάκι του. Και τα δύο έξυπνα ρολόγια είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό και έχουν τετράγωνη 1,78 ιντσών οθόνη με μόνη διαφορά ότι το Mi Watch διαθέτει AMOLED, ενώ το smartwatch της Apple OLED.

Xiaomi Mi Watch, Xiaomi Mi Watch vs Apple Watch Series 5: Ποιο είναι καλύτερο;

Hardware και Χαρακτηριστικά

To Mi Watch είναι εξοπλισμένο με τον Snapdragon Wear 3100 4G, έχει 8GB αποθηκευτικό χώρο και τρέχει MIUI βασισμένη στο Wear OS της Google. Από την άλλη, το Apple Watch Series 5 έχει τον S5 που κατασκεύασε η ίδια η εταιρεία, 32GB αποθηκευτικό χώρο και τρέχει watchOS 6. Η πλοήγηση στο μενού και των δύο smartwatches πραγματοποιείται με τη χρήση της κορώνας και του multifunction κουμπιού.

Xiaomi Mi Watch, Xiaomi Mi Watch vs Apple Watch Series 5: Ποιο είναι καλύτερο;

Και τα δύο smartwatches υποστηρίζουν μέτρηση των βημάτων, παρακολούθηση της άσκησης και του ύπνου, και μπορούν να προβάλλουν ειδοποιήσεις. Το Apple Watch Series 5 υποστηρίζει επίσης ECG, ενώ το Xiaomi Mi Watch έχει αισθητήρα SpO2 για την μέτρηση των επιπέδων του οξυγόνου και της πίεσης του αίματος.

Μπαταρία

Τη μεγαλύτερη μπαταρία μεταξύ των δύο την έχει το Xiaomi Mi Watch, η οποία με χωρητικότητα 570mAh προσφέρει αυτονομία έως 36 ώρες. Από την άλλη, το Apple Watch Series 5 έχει μπαταρία 296 mAh η οποία προσφέρει αυτονομία έως 18 ώρες.

Τιμή

Η τιμή της απλής έκδοσης του Apple Watch Series 5 ξεκινά από τα 399 δολάρια Αμερικής και της cellular έκδοσης από τα 499 δολάρια Αμερικής. Από την άλλη, το Xiaomi Mi Watch κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στην Κίνα και η τιμή του ξεκινά από τα 185 δολάρια Αμερικής και φτάνει μέχρι τα 260 δολάρια Αμερικής.

Εσείς πιο από τα δύο έξυπνα ρολόγια θεωρείτε ότι αξίζει να αγοράσετε και γιατί;

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Πέρα από το Apple Watch δεν υπάρχουν προς στιγμή αλλά smart watch
Τα υπόλοιπα είναι watch με οθόνες αφής και Bluetooth
Εκτός από τα garmin που είναι ειδική κατηγορία για αθλητές

Georgetsl

έχεις λάθος …κάποτε ήταν τα garmin και τα suunto ,πλέον θεωρείται παρωχημένη τεχνολογία και είναι θέμα software …από τις καλύτερες μετρήσεις αυτή την στιγμή δίνει το amazfit gtr/gts ,δοκιμασμένα δίπλα σε garmin fenix 6 των 650 ευρώ …είναι ντροπή για την garmin να ζητάει τόσα …ειδικά στο νερό το gtr δίνει μετρήσεις σε κλειστή πισίνα όπου τα garmin είναι πάτος απατος …όταν τα νέα amazfit βγαίνουν στα 130 ευρώ με αισθητήρα εξια αξόνων ,η garmin έχει μείνει στους τρεις ….αυτό λέει πάρα πολλά …για να μην αναφέρουμε ότι από την σειρά fenix 5 και μετά ,τα προβλήματα που βγάζουν είναι είναι αρκετά …. Σόρρυ αλλά τιμολογιακα η ψαλίδα είναι τεραστια και τεχνολογικά η ψαλίδα έχει κλείσει και κάποια έχουν ξεπεράσει τα ακριβά ….το stratos 3 που μόλις κυκλοφόρησε έχει σπείρει πανικό στα επιτελεία της garmin …για suunto δεν συζητάω ,αρκετοί καταναλωτές την παράτησαν ήδη …

Sotiris

Georgetsi δεν θα μπορούσες να πέσεις περισσότερο έξω. Έχω 1,5 χρόνο το amazifit 2. Ασχολούμαι με ορειβασία και τρέξιμο και οι μετρήσεις του είναι μέτριες, καμιά σύγκριση με το fenix5. Βέβαια το αγόρασα 145 ευρώ οπότε αναμενόμενες κάποιες παραχωρήσεις.Όπως ατελείωτες οι επανεκκινήσεις και τα factory reset λόγω κωλυμάτων και τα update για κλάματα. Οι όποιες συγκρίσεις με τα fenix των φίλων μου απλώς δεν υπάρχουν.

Σταύρος Φαφάνας

Το ότι συγκρίνετε αυτά τα δύο smartwatches, με κάνει να πιστεύω ότι δεν έχετε με τί να ασχοληθείτε.
Σορυ κιόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.