Η Xiaomi ανακοινώνει το Pinecone chipset 28 Φεβρουαρίου

Οι φήμες ότι η Xiaomi ετοιμάζει το δικό της chipset υπάρχουν εδώ και καιρό, η ίδια το επιβεβαίωσε δημιουργώντας ειδική σελίδα στο Weibo, ενώ οι πληροφορίες τη θέλουν να αφήνει Qualcomm και MediaTek για χάρη του δικού της Pinecone.

Πλέον ήρθε η ώρα να γίνει η επίσημη ανακοίνωση και η ημερομηνία είναι η 28η Φεβρουαρίου. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το επίπεδο του επεξεργαστή της Xiaomi και πως μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό.

Με την δημιουργία της δικής της σειράς chipset, η Xiaomi θα μπει στο κλαμπ των Samsung, Apple και Huawei, εταιρείες που κατασκευάζουν τα δικά τους Exynos, A-series και Kirin, αντίστοιχα. Μετά την Huawei γίνεται ο δεύτερος Κινέζος κατασκευαστής στον κόσμο με δικό του system-on-a-chip.

Πριν από δυο χρόνια η Xiaomi ανακοίνωσε το Xiaomi Redmi 2A με chipset της Leadcore. Ο καρπός της συνεργασίας της με την Leadcore θα είναι το Pinecone.

xiaomi pinecone chipset, Η Xiaomi ανακοινώνει το Pinecone chipset 28 Φεβρουαρίου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gianniklis

Ενδιαφέρουσα είδηση και μένει να δούμε πόσο ισχυρό θα είναι το chipset.Μολαταύτα φρονώ ότι θα υπολείπεται κατά πολύ του ανταγωνισμού και θα είναι μετριότατο όπως και οι συσκευές της.

vtag

Ρε φίλε τίποτα άλλο δεν έχεις να κάνεις από το να σχολιάζεις αρνητικά σε όλα τα άρθρα της Xiaomi?

Sevasti

@gianniklis Η Xiaomi εiναι ανερχόμενη εταιρία με πολύ ποιοτικές συσκευές!! Όπως και η Meizu..Σιγά σιγά θα φτάσουν τους μεγάλους και θα τους ξεπεράσουν

panossss

o κλασικος ξερολας…gianniklis!!!

Gvirginia

@vtag

Είναι σύνηθες φαινόμενο όταν κάποιος τρώει ban από την κοινότητα που συμμετείχε τόσο καιρό, να πηγαίνει σε άλλη κοινότητα και να κάνει το ίδιο πράγμα.
Δεν είναι ο πρώτος και δυστυχώς ούτε ο τελευταίος..

ΝΙΚΟΣ

Δικό της επεξεργαστή. Καλό νέο , εφόσον επεκτείνει τον χρόνο υποστήριξης των συσκευών.
Δεν θα έχει δικαιολογία πως δεν βγαίνουν drivers , σωστά? ::)))

Txds

Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη.
Οι πιο πολλοί που γνωρίζουν την Xiaomi από τα πρώτα της μοντέλα ξέρουν ότι έγινε γνωστή με τις πολύ ποιότητες αντιγραφές της σε προσιτές τιμές.
Τώρα η γνώμη μου είναι ότι ο επεξεργαστής ισως θα είναι πολύ χαμηλών επιδόσεων για πολύ φτηνές συσκευές η για συσκευές εκτός τηλεφώνων.
Το πιο πιθανό βέβαια θα είναι να έχει αντιγράψει κάποιον άλλον επεξεργαστή και να τον δίνει στην μισή τιμή.τωρα αν κάνει κανένα μεγάλο μπαμ και έχει φτιάξει (λέτε;) κανένα δυνατό κομμάτι θα είναι πολύ ευχάριστο .Καλό για εμάς τους καταναλωτές θα είναι ότι και να βγάλει.

Γιώργος Ζ.

Ρε συ φιλε @gianniklis γιατι κραζεις και εδω .. εγω στην θεση σου θα ντεπομουνα να πηγενα σε ολα τα νηματα και να εκενα παντου αναστατωση αφου ολοι σου λεμε το ιδιο..Αν δεν σου αρεσει κατι μην βγαζεις χολη… Καλη η κινηση της χιαομι φτανει να δουμε τι ψαρια θα ποιανει το νεο chipset και το ποσο θα αξιζει στην πραξη !!!

Σταύρος Χρι

Πολύ καλά νέα… Όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός τόσο καλύτερα για εμάς τους καταναλωτές !!

Φραγκώ

Καλέ μην τσακώνεστε ! Συζήτηση κάνουμε.Την γνώμη του είπε ο άνθρωπος.Προσωπικά μου πήρε ο φίλος μου ένα ZUK και μπορώ να πω ότι οι Κινέζοι έχουν κάνει πρόοδο. Μακάρι να ρίξουν λίγο τις τιμές μόνο και να έχουν εγγύηση για 2-3 χρόνια!! 🙂

Jannis

@gianniklis σιγουρα δεν εχεις ιδεα απο smartphones εισαι τελειως ασχετος, Προσωπικα θα μιλησω σαν κατοχος mi5 mi5s και redmi pro και σαν πρωην κατοχος samsung galaxy s6 και s7 θεωρω πως η xiaomi ειναι πολυ τιμια εταιρια για τα χρηματα που δινεις και αξιοπιστη. Προσωπικα samsung δεν θα ξανααγορασω ποτε και οι δυο συσκευες που ειχα μου βγαλαν βλαβη τοσα λεφτα για το τιποτα σου πουλανε μια συσκευη με αρχικη τιμη 800 ευρω και μετα απο 6 μηνες στοιχηζει 400 ε οχι δεν αξιζει γνωμη μου παντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.