Gear

Xiaomi Pinecone: Το chipset απέκτησε δική του επίσημη σελίδα

Πριν από μερικά χρόνια η Xiaomi είχε ανακοινώσει το Xiaomi Redmi 2A, ένα smartphone με Leadcore chipset. Εάν αυτό το όνομα δεν σας λέει κάτι, να πούμε ότι οι δυο εταιρείες συνεργάστηκαν για την δημιουργία της Beijing Songguo.

Στην εταιρεία αυτή, η Xiaomi ελέγχει το 51% και η Leadcore το υπόλοιπο 49%. Η συνεργασία αυτή φαίνεται θα αποφέρει καρπούς και ο πρώτος ονομάζεται Pinecon. Αυτό είναι το όνομα του νέου chipset και έχει ήδη δημιουργηθεί επίσημη σελίδα γι αυτό στο κινέζικο Weibo.

Δυστυχώς η σελίδα δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες, αλλά οι φήμες λένε ότι η αρχική κυκλοφορία θα περιλαμβάνει δυο εκδόσεις. Το Pinecone 1 θα διαθέτει οκταπύρηνη Cortex-A53 CPU και το Pinecone 2 θα είναι πιο δυνατό με 4 A73 cores και 4 A53 cores. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για GPU, ενώ έχει ακουστεί η φήμη ότι το chip θα είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία των 10nm.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 7 Φεβρουαρίου 2017 19:58

Σχόλια

  • 10nm τυπώνει μόνο η Samy μέχρι στιγμής. Πολύ απίθανο να καθίσει να ασχοληθεί η Samy με αυτό. Οι κινέζικοι επεξεργαστές του υπερυπολογιστή που ανακοινώθηκε πριν κανένα εξάμηνο είναι τυπωμένοι στην Κίνα στα 28nm αλλά είναι πολύ κατώτεροι σε επιδόσεις από τους αντίστοιχους Intel, Amd και ARM.
    Αν πάντως τους τυπώσουνε οι ίδιοι στα 10nm τότε θα μιλάμε ότι οι κινέζοι σπάσανε το μεγαλύτερο μονοπώλιο της Γης!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.