Υπερηχητικό βραχιόλι μπλοκάρει τα μικρόφωνα των γύρω συσκευών

Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο έξυπνα ηχεία τα οποία είναι εξοπλισμένα με μικρόφωνα. Επίσης, είμαστε περιτριγυρισμένοι με smartphones και αρκετοί ανησυχούν για το ποιος μπορεί να καταγράφει τις συζητήσεις τους.

Το υπερηχητικό βραχιόλι που μπλοκάρει μικρόφωνα

Τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο αποφάσισαν να αναπτύξουν ένα υπερηχητικό βραχιόλι το οποίο εκπέμπει κύμα ήχου που δεν γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο αυτί και μπλοκάρει τα περισσότερα γύρω μικρόφωνα.

Να σημειώσουμε ότι το βραχιόλι αυτό είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό αφού μπλοκάρει τα μικρόφωνα ανεξάρτητα σε ποια κατεύθυνση βρίσκονται. Ως τώρα όσες συσκευές έχουν κατασκευαστεί με αντίστοιχη δυνατότητα απαιτούν από τους χρήστες να έχουν τη συσκευή απέναντι στο μικρόφωνο.

Αντιθέτως, το υπερηχητικό βραχιόλι όχι μόνο μπλοκάρει τα μικρόφωνα ανεξάρτητα από την κατεύθυνση τους, αλλά όσο κουνάμε τα χέρια μας καθώς μιλάμε τόσο πιο αποτελεσματικά λειτουργεί.

υπερηχητικό βραχιόλι, Υπερηχητικό βραχιόλι μπλοκάρει τα μικρόφωνα των γύρω συσκευών

Οι καθηγητές μίλησαν στη New York Times και είπαν ότι το βραχιόλι μπορεί να μπει στη μαζική παραγωγή και να πωληθεί στην τιμή των $20. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μέρος των σχεδίων τους.

Αντ’ αυτού, οι καθηγητές προτίμησαν να δημοσιεύσουν στο GitHub τον πηγαίο κώδικα, τα σχέδια, το λογισμικό, και τα διαγράμματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να αναπαράγει το πρωτότυπο υπερηχητικό βραχιόλι που έφτιαξαν οι ίδιοι.

Ένα τέτοιο βραχιόλι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ οι πολιτικοί θα μπορούσαν εύκολα να αποφύγουν τη λογοδοσία.

Ανεξάρτητα από το πόσο χρήσιμο θα μπορούσε να είναι για μερικούς το υπερηχητικό βραχιόλι, ίσως απλά θα ήταν πιο εύκολο να απενεργοποιήσουν το μικρόφωνο των έξυπνων ηχείων τους. Επιπλέον, το βραχιόλι θα μπορούσε να προκαλέσει αρκετά νομικά ζητήματα αν δεν χρησιμοποιούταν υπεύθυνα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.