Ζητήματα ιδιωτικότητας εγείρουν τα Apple AirTags

, Ζητήματα ιδιωτικότητας εγείρουν τα Apple AirTags

H λειτουργία εντοπισμού των Apple AirTags θεωρείται τόσο αποτελεσματική που δημιουργεί… προβληματισμό. Η τεχνολογία των Apple AirTags δείχνει ότι η παρακολούθηση με μεγάλη ακρίβεια μπορεί να γίνει μαζική και αυτό προκαλεί ερωτηματικά.

Η ευκολία χρήσης, το προσιτό κόστος και το γεγονός ότι τα Apple AirTags προσφέρουν πολύ ικανοποιητικά επίπεδα εντοπισμού είναι μερικές από τις παραμέτρους πάνω στις οποίες βασίζεται ο προβληματισμός όσων λένε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της παρακολούθησης ενός μαζικού κοινού με μία απλή κακόβουλη μετατροπή ή υποκλοπή της εν λόγω τεχνολογίας.

Βέβαια, η Apple έχει προβλέψει το θέμα της κακόβουλης ή μη επιθυμητής χρήσης του εντοπισμού με τις κατάλληλες ειδοποιήσεις στον κάτοχό τους όταν δεν είναι σε σύνδεση με το iPhone για παραπάνω από τρεις συνεχόμενες ημέρες, για παράδειγμα. Ειδικοί ασφαλείας, πάντως, προειδοποιούν ότι θα μπορούσε κανείς με ευκολία να παρακάμψει όλες τις δικλείδες ασφαλείας που θέτει η Apple για τη χρήση των AirTags.

H μεγαλύτερη ανησυχία των ειδικών είναι το ότι ένα gadget με προσιτό κόστος και μαζική χρήση θα μπορούσε να αποτελεί δυνητική απειλή για την ιδιωτικότητα των κατόχων των AirTags. Αυτό που συνιστούν είναι να γίνουν περισσότερα από την πλευρά της Apple, έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο να εκμεταλλευτεί κανείς αυτές τις ευαλωτότητες.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Προφανώς δεν είναι μόνο τα airtags, αυτού του είδους οι συσκευές μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για κακό σκοπό.
Απλά λόγω του τεράστιου αριθμού iPhone στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εντοπισμός είναι πιο εύκολος και γρήγορος.
Πάντως αυτό με τις 3 μέρες ίσως πρέπει να το ξανά σκεφτούν, να σου έχει ρίξει κάποιος δηλαδή ένα airtag στη τσάντα ή στο αυτοκίνητο και να παρακολουθεί ακριβώς που είσαι και που πας και να σου έρχεται ειδοποίηση μετά από 3 μέρες, αν φυσικά διαθέτεις iPhone.

For your info

Ειδοποίηση, αν έχεις iPhone, θα πάρεις μες τη μέρα. Στις 3 θα βγάζει ήχο το ίδιο.

Makis

Εάν τοποθετηθεί κάποιου άλλου το tag σε δικό σου αντικείμενο σε ειδοποιεί αμέσως και όχι μετά από 3 μέρες. Εάν δεν καταφέρεις να το βρείς, τότε παίζει ήχο για να το εντοπίσεις.

Φώτης

Αν βγάλεις τη μπαταρία από το airtag και την ξαναβάλεις αυτό απορυθμιζεται! Το αιφον δείχνει την τελευταία τοποθεσία πριν βγει η μπαταρία… Εφόσον υπήρχε άλλο αιφον κοντά… Και μετά αυτός που θα το βρει μπορεί να το χρησιμοποιήσει για δικό του airtag!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.