10 δέκτες ψηφιακής τηλεόρασης Digea MPEG4

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου η DIGEA ξεκινάει τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα στην περιοχή της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, μετά την εμπειρία της Κεντρικής Μακεδονίας θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας.

Χάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και Αίγινα
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Βήμα προς βήμα: Εγκατάσταση δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης MPEG-4.

Crypto ReDi 200
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Component, Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 79 ευρώ
www.cryptoelectronics.gr

digi+plus DHD-800
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 90 ευρώ
www.majar.gr

DigiTV LF-2HD
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Component, Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 65 ευρώ
www.laiosav.gr

Eurosan H-5000
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 89 ευρώ
www.stefinet.gr

F&U DTR2205 HDPVR
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Component, 2x Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 79 ευρώ
www.funai.gr

Lemm HDVB-T200
Έξοδοι εικόνας: HDMI, 2x Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 69 ευρώ
www.delfitzis.gr

Technisat DigyBoxXT4
Έξοδοι εικόνας: HDMI, 2x Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 86 ευρώ
www.shls.gr

Turbo-X HD-1000
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 69 ευρώ
www.plaisio.gr

Schaub Lorenz SL-400
Έξοδοι εικόνας: Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 59 ευρώ
www.laytoncrest.gr

Xoro HRT 7600
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Component, Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 59 ευρώ
www.play247.gr

Σημείωση: Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα.

Επεξεργάστηκε την 15 Ιουνίου 2010 11:07

Σχόλια

  • Γιατί απλά να μην πάρουμε το πιο φτηνό? Τί διαφορά θα έχει μια ακριβότερη συσκευή?

  • Τους δέκτες που παρουσιάζουμε δεν τους έχουμε δοκιμάσει και δεν μπορώ να σου προτείνω ποιον να πάρεις. Αν έχεις επίπεδη τηλεόραση Plasma, LCD ή LED να κοιτάξεις ο δέκτης να έχει έξοδο HDMI και αν θες να γράφεις τα τηλεοπτικά προγράμματα σε USB stick ή εξωτερικό σκληρό δίσκο USB, να φροντίσεις ο δέκτης να έχει θύρα USB.

    Παίζει ρόλο η ποιότητα κατασκευής και το όνομα. Η Technisat για παράδειγμα έχει πολυετή παράδοση στους δορυφορικούς δέκτες. Οι διαφορές στην τιμή είναι 10-20 ευρώ. Εσύ αποφασίζεις.

  • Να κάνω μια ερώτηση …Έχω έναν απόκωδικοποιητή της F&U (για τα κρατικά ψιφικά ) που γράφει πάνω του DTR 930 και Digital Terrestrial Receiver….μίπος μπόρω να κάνω τίποτα με αυτόν…..και επισης άμα πάρω καινούριο θα πιάνω και τα κρατικά ψιφιακά η θα γεμίσει το σαλόνι μου με αποκωδικοποιητές ;

    Και κάτι τελευταίο ……….. η ασπροβάλτα είναι στα όρια ανάμεσα σε Σέρρες και θεσσαλονίκη (ανίκη στο νομο θεσσαλονίκης) πιάνει τα ψιφιακά ;;;

  • Έψαξα στο Google και δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για το μοντέλο που αναφέρεις. Επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία http://www.funai.gr και ρώτησε.

    Οι δέκτες MPEG4 που πιάνουν τα κανάλια της Digea, πιάνουν και αυτά της ERT Digital.

    Στο τελευταίο που ρωτάς δεν έχω απάντηση. Μένω Αθήνα! Αν ξέρει κάποιος άλλος....

  • Η γνώμη μου είναι να προτιμήσουμε αυτόν που κάνει γρηγορότερο zapping.
    Όχι με τη μεγαλύτερη ανάλυση (hdmi) αφού η ανάλυση που θα έχουν τα κανάλια θα είναι χαμηλή.

  • Fadasma, πολύ σωστή παρατήρηση για την ταχύτητα αλλαγής στα κανάλια. Είναι ενοχλητικό όταν καθυστερούν. Καλύτερα πάντως αν συνδέσεις με HDMI γιατί το σήμα είναι ψηφιακό και δεν έχει θόρυβο. Όχι ότι θα βελτιώσει κάτι που βγάζει μάτι, αλλά είναι καλύτερος τύπος σύνδεσης. Επίσης σχεδόν όλα τα μοντέλα με HDMI έχουν και θύρα USB. Οπότε αν επιλέξεις τις δυνατότητες USB έχεις και την HDMI για χρήση ;)

  • Εγώ από αυτή την άποψη το λέω. Εφόσον η ανάλυση που θα εκπέμπονται τα κανάλια, θα είναι αρκετά χαμηλή και πάλι, γιατί να μην πάρω κάτι με μικρότερες δυνατότητες. Όσον αφορά τα extras (θύρα usb κτλ), θα συμφωνήσω ότι ίσως αποδειχθούν χρήσιμα. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω εάν εκτός του αποκωδικοποιητή, χρειαστούμε πιάτο. Εάν όχι, με το πιάτο θα πιάσουμε άλλα κανάλια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • Σε ποιο καναλι θα γινετε η εκπομπη. Μενω Κορινθο αλλα απο την πλευρα που βλεπει αθηνα και πριν 2 μερες επιασα ενα σημα στο καναλι 37. Ειχε 4 καναλια αλλα μετα απο 1 ωρα σταματησε. Αραγε αυτο ειναι το καναλι και απλως κανανε δοκιμες;

  • Από τα reviews και τις παρουσιάσεις που έχω διαβάσει έως τώρα, ξεχωρίζω τον Crypto ReDi 200 (ελληνική πρόταση) και τον Crystal Audio HD που είπε και ένας φίλος παραπάνω (μάλλον αυτό θα πάρω).
    Στους φθηνούς υπάρχει και μια πρόταση από την Hyundai ενώ στο Media Markt είδα και δέκτη από την Humax.

    Καλές αγορές.

  • Παιδια προσοχη στα τεχνικα στοιχεια που δινει η καθε εταιρεια. Κ γιατι το λεω αυτο???Θεσσαλονικη οπως ξερετε εχουμε εδω κ καιρο ψηφιακο σημα. Ετσι ετρεξα κ εγω να προμηθευτω εναν αποκωδικοποιητή μιας κ μενω σε περιοχη με προβληματικο αναλογικο σημα. Μιας κ οι περισσοτεροι αποκωδικοποιητες μου εμοιαζαν ιδιοι, αποφασισα να ξοδεψω λιγα παραπανω χρηματα απο τα 50 ευρω του μεσου ορου, με το πλεονεκτημα οτι ο αποκωδικοποιητης που επελεξα υποσχοταν οτι θα επαιζε DivX αρχεια μεσω της θυρας USB. Ετσι εγραφε στο site του καταστηματος που τον πουλουσε αλλα κ στο site του εισαγωγεα Majar, οπως κ ετσι εγραφε κ στο βιβλιαρακι με τις οδηγιες που συνοδευε τον αποκοδικοποιητη οπου αναφερει κ οδηγιες για το πως να κανεις αναπαραγωγη αρχειων DivX. Ετσι μετα κ απο διαβεβαιωση του πωλητη οτι αφου το λεει ο κατασκευαστης ετσι κ θα ειναι προχωρησα στην αγορα του Digi+ DSD-5000. Προς μεγαλη μου απογοητευση ο δεκτης ποτε δεν επαιξε αρχεια DivX, ουτε κ μετα απο αναβαθμισεις firmware που εδινε η εταιρεια.Μαλιστα σε τηλ επικοινωνια που ειχα με την Majar με ειχαν διαβεβαιωση οτι το προβλημα θα λυνοταν το πολυ μεχρι τον Φεβρουαριο....Περιττο να σας πω οτι ποτε δεν λυθηκε το προβλημα, Ετσι κατεληξα να εχω ξοδεψει 20 ευρω παραπανω και να εχω εναν αποκοδικωποιητη που κανει οτι κ ενας των 50 ευρω π.χ.Κανονικα επρεπε να τους καταγγειλω αλλα....
    Για αυτο προσοσχη!!!!

  • Παιδιά για πείτε κάποιο καλό μηχάνημα που να παίζει και avi με ελληνικούς srt και να έχει και usb και hdmi και γενικά να είναι πολύ καλό!!

  • Πως σου φαίνεται αυτός ο αποκωδικοποιητης?

    Finlux FLDVBT2055D4

    Είναι σε προσφορά και πριν αγοράσω ήθελα να σε ρωτήσω

  • Εγώ σκέφτομαι να πάω σε crypto όταν έρθει η ώρα μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνική εταιρία και δεν είναι κανά τρομερό ηλ. εξάρτημα.

  • συγνωμη θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση.μενω στην μυκονο και απο οτι βλεπω το σημα πιανει εχαλιστα πρεπει να παρω εναν.θα ερθει μυκονο?

  • Μύκονο πιάνεις από τον σταθμό εκπομπής της Αίγινας ή του Υμηττού γιαυτό το σήμα είναι ασθενές. Δες τον χάρτη παραπάνω ίσα ίσα φτάνει το σήμα. Θα πρέπει να περιμένεις να φτάσει κανονικά στην περιοχή σου μέσω κάποιου άλλου σημείου εκπομπής. Δεν γνωρίζω πότε θα γίνει αυτό.

  • Τελικά ένα μηχάνημα με HDMI και SCART Που να παίζει Dvix με ελληνικούς srt και να είναι δοκιμασμένο έχει να προτείνει κανείς?

  • εχω τον digi+plus5000den μπορω να ποιασω τα ψηφιακα της ερτ.μενω στο ξυλοκαστρο.το σημα της digea ειναι καλο.απο τη ωρα που συνδεθηκε με την samsung LE40A656A τα ψηφιακα της ερτ χαθηκαν

  • Δεν έχω κάποια λύση να σου προτείνω. Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά ή δορυφορικά και ρώτησε.

  • Θέλω να μάθω αν οι αποκωδοκοποιητες αναβαθμιζονται. Εχω έναν digit dsd 5000 από καιρό και δεν πιάνει κάποια κανάλια. Κατα τα αλλά είναι εξαιρετικός. Που να απευθυνθώ;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.