Τηλεοράσεις 3D, 21 εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο

Ο κόσμος σταδιακά αποκτά υψηλή ευκρίνεια και… τρεις διαστάσεις, ειδικά όσον αφορά στην οικιακή ψυχαγωγία, αφού ο αριθμός των τηλεοράσεων 3D που έχουν αποσταλεί σε διάφορους προορισμούς του κόσμου κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2011 έφτασαν τα 21 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της DisplaySearch.

Οι LCD τρισδιάστατες οθόνες έφτασαν τα 7,8 εκατομμύρια, εμφανίζοντας μία αύξηση του 26%. Οι τάσεις για το 2012 εμφανίζονται αυξητικές αφού οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη έμφαση στα 3D μοντέλα τους και τα διαφημίζουν κατά το δοκούν. Έτσι δεν θα πρέπει να μας παραξενέψει το γεγονός ότι γίνεται ήδη λόγος για πωλήσεις που εκτιμάται ότι θα φτάσουν έως και τα 50 εκατομμύρια τεμάχια εντός του 2012.

Εάν τώρα έχετε απορία για το ποια είναι η τεχνολογία που προτιμούν οι περισσότεροι αγοραστές 3D τηλεοράσεων, τότε θα σας πούμε ότι οι πιο πολλοί επιλέγουν ενεργά γυαλιά. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ανοδικά κινούνται και οι πωλήσεις των οθονών υπολογιστή με δυνατότητα 3D.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Μαρτίου 2012 20:39

Σχόλια

  • Έπαιξαν μεγάλο ρολο πιστεύω και η τιμές που έχουν πέσει αισθητά σε σχέση με αυτές που είχαν όταν πρωτοκυκλοφόρησαν. Πλέον βρίσκεις 32άρα 3D κάτω από 500 Ευρώ

  • Από την εμπειρία μου, για home cinema τηλεόραση κάτω από 42 ίντσες για να βλέπεις 3D δεν έχει τόσο αξία.

  • Εγω παλι δεν ηθελα αλλα λογω του οτι τα καλυτερα πανελ μπαινουν σε 3d τηλεορασεις αναγκαστικα να παρω μοντελο που ηταν 3d χωρις να με ενδιαφερει η επιλογη αυτη. Η δικη μου ειναι 40αρα και μετανιωσα που δεν πηρα μεγαλυτερη.

  • Δεν θα διαφωνήσω, κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Προσωπικά η μονη 3D TV που έχω παρακολουθήσει αρκετές ώρες (εκτος Cinema και βιτρίνες καταστημάτων) είναι μια Samsund UE 40D8000 ενός τρελαμένου με την τεχνολογία θείου η οποια μάλιστα συνεργάζεται και μπορεί να στέλνει την εικόνα στο GS2 που, έχω και όχι μονο :p

    Μου έχει αφήσει παρα πολύ καλές εντυπώσεις όσον αφορά την ποιότητα εικόνας και το 3D!

  • Κωστα υπαρχει καποια ενδεχομενη ημερομηνια ας πουμε προς το τελος του 2012 το 13 κλπ
    οπου να γνωριζουμε ποτε θα υπαρχουν τηλεορασεις 3Δ χωρις γυαλια ?
    Ρωταω επειδη η τεχνολογια ηδη υπαρχει απλα δεν ξερω ποσο την εχουν εξελιξει.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.