Adobe DNG 1.4, Πρότυπο αποθήκευσης εικόνων σε υψηλή ανάλυση χωρίς μεγάλες απαιτήσεις όγκου

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να αποθηκεύουμε σε JPEG τις φωτογραφίες που τραβάμε με την Camera, αλλά αν θέλει κανείς να κάνει σοβαρή και επαγγελματικού επιπέδου επεξεργασία στις φωτογραφίες που τραβά με μία DSLR, τότε θα επιλέξει RAW. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το format απαιτεί μπόλικα ΜΒ μνήμης και πολλά GHz επεξεργαστικής ισχύος. Η Adobe παρουσιάζει το DNG 1.4 για να λύσει το πρόβλημα.

Το πρότυπο της Adobe υπόσχεται υψηλή ποιότητα λήψης, πλήρεις δυνατότητες επεξεργασίας και μικρό όγκο. Τα βασικά χαρακτηριστικά της έκδοσης 1.4 είναι η δυνατότητα κροπαρίσματος από τον χρήστη, η διαφάνεια και η ακόμα καλύτερη συμπίεση των δεδομένων. Καλοδεχούμενο! Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότατες πληροφορίες για το DNG στα link των πηγών που παραθέτουμε.

Πηγή: 1,2

Σχόλια

  • αρκεί να το υποστηρίξουν και τα sites, γιατί το jpeg δεν είναι αρκετό! και μακάρι να βρουν κάποιον αλγόριθμο να μειώσουν τον όγκο του TIFF και τότε θα είμαστε όλοι μια χαρά, δεν θα χρειαζόμαστε δίσκους κάθε λίγο και λιγάκι όσοι τραβάμε φωτογραφίες σαν hobby/επάγγελμα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.