Μάθετε τα πάντα για το 3D, Digital Athens podcast

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 22:00

Σχόλια

  • καλα μεχρι να κυκλοφορησουν στην ελλαδα εχουμε καιρο.... να δουμε και τι τιμη θα παιξει...

  • Γιατί όμως προωθείτε τυφλά τις τεχνολογίες μερικές φορές ??

    Μόνο εγώ δε βρίσκω το 3D του Avatar (και του κάθε Avatar) τόσο super WOW που να πάω να αγοράσω και συσκευές κιόλας ?

    Αφού είναι ακόμα ψιλο-ανώριμο, πως να το κάνουμε τώρα .....

  • dimitris, Ο Φώτης Φωτιάδης αναφέρει στη συνέντευξη ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έρθουν τα πρώτα μοντέλα στην Ευρώπη άρα και Ελλάδα. Στις μαύρες συσκευές που συγκαταλέγονται οι τηλεοράσεις και τα Blu-Ray οι εταιρείες φέρνουν τα μοντέλα πολύ γρήγορα στη χώρα μας. Τιμές για τηλεόραση αναφέρει στο 7:55 (3.000 ευρώ περίπου 47 και 50 ίντσες).

    customer, Εμένα μου άρεσε το 3D στο Avatar όπως και τα demo που είδα με ταινίες και games τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, στην έκθεση IFA 2009. Εννοείται πως φέτος αλλά και του χρόνου τα πλήρη σετ θα τα αποκτήσει περιορισμένος αριθμός χρηστών, οι early adopters. Αν όμως σκεφτείς ότι το PS3 με ένα-δυο δωρεάν update θα υποστηρίζει 3D, οι ακριβές τηλεοράσεις θα είναι 3D ready όπως και τα περισσότερα νέα μοντέλα Blu-Ray player, συνεπάγεται ότι σε δυο-τρία χρόνια το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος θα το έχουμε ήδη έτοιμο στο σπίτι μας. Σε ότι αφορά το περιεχόμενο, ακούσαμε και στη συνέντευξη ότι οι εταιρείες έχουν σηκώσει τα μανίκια και τραβάνε full υλικό για απεικόνιση σε συσκευές 3D.

    Το 3D είναι κάτι που έρχεται, είτε με τη θέλησή μας είτε όχι και είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώνουμε σαν Techblog, παρών!

  • ενταξη δεν ειναι και ασχημα 3000ε για 50"... θα εχεις τηλεοραση-homecinema με ολη την σημασια της λεξης...

  • customer εγω παντως ειμαι πολυ ενθουσιασμενος με την 3d τεχνολογια..ειναι σαν να εισαι μεσα στην ταινια κυριολεκτικα... ειδικα απο τοτε που ειδα το avatar 3D εχω ξετρελαθει... εγω ενα θα σου πω... λογικα θα το ειδεσ κ εσυ σε 3d , για να λεσ οτι δεν εντυπωσιαστηκες... για δεσ'το ομως και σε κανονικο (μη 3d) και μετα τα λεμε :-) θα ξενερωσεις πολυ !!

  • Αυτό το "έρχεται χωρίς τη θέλησή μας" είναι που με triggάρει εμένα. Η αλήθεια είναι εύκολα το παραδέχτηκες, αλλά εγώ αυτό πάω να πώ, ας μην το περνάμε στα ψιλά γράμματα, δεν είναι τόσο ασήμαντο :)

    Έχω δει μερικές ακόμα ταινίες σε RealD, δε με πολυπείσανε πως αξίζει τα +3-4 ευρώ σε σχέση με το "κανονικό" εισιτήριο, αλλά για να είμαι σε θέση να κρίνω συνολικά τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα ήθελα να παρακολουθήσω αντίστοιχη ταινία σε αίθουσα IMAX, αλλά αυτό είναι κομματάκι ελαφρώς πιο δύσκολο! Και κανείς δε γράφει στην Ελλάδα για αυτό :) Ναι μεν να προωθηθεί το RealD και να πουληθούν ένα κάρο οικιακές συσκευές που στάνταρ θα έχουν μικρή διάρκεια ζωής επειδή θα γίνουν γρήγορα outdated, αλλά αφού θα το φέρουν "είτε θέλουμε είτε όχι", για να τους δώ τους μάγκες να χτίζουνε Imax κινηματογράφο και μετά ξαναμιλάμε :-P

  • customer, οπωσδήποτε θα υπάρξει θέμα με outdated συσκευές. Όπως και με τα Blu-Ray και τα HDMI 1.3, 1.3a, 1.3b αλλά και το BD-Live. Χαμός θα γίνει. Γιαυτό είπα ότι θα περάσουν 2-3 χρόνια για να πάρουμε και εμείς. Το καλό είναι ότι οι εταιρείες είναι συνασπισμένες και δεν θα έχουμε διαφορετικά φορμά, εκτός αν σκάσει κάτι από τους Κινέζους. To 3D θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια και εγώ είμαι έτοιμος να το υποδεχτώ με πολύ ενθουσιασμό αλλά και κριτική διάθεση.

  • Πολύ απλά το HOLLYWOOD πιεσε την κατάσταση λόγω πειρατειας...
    Οι ανθρωποι βρηκαν εναν εντιμο τροπο να καταπολεμήσουν τουλαχιστον την CAM πειρατία τουλάχιστον αλλά και τα ripαρισμενα λόγω μεγάλου ογκου δεδομενων που θα καταλαμβάνει...

    Από την άλλη είναι έλλειψη σεβασμού η μετάβαση τοσο γρήγορα από την μια τεχνολογία στην άλλη...Και μην ακουω βλακίες... η 3D τεχνολογία ΥΠΗΡΧΕ εδω και 50 χρόνια και στην υπάρχουσα μορφη της τουλάχιστον 10 χρονια... Και τι θα γίνει με τις FULL HD ?? Πεταμα ?? Τεχνολογία μιας χρονιάς??

    Ετσι το κόστος... η έλληψη 3D υλικού (οχι animation....μιλαω για ταινίες κανονικες)... αλλά και η πιεση να αλλάξουμε σε ενα φορματ που δεν θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε για μεγάλο χρονικό διαστημα (ο εγκέφαλος μας δεν μπορει να συνιθίσει τον μη φυσιολογικό τροπο προβολής και 2 ώρες αντιστιχούν 12 ώρες κανονικης προβολής) ....

    Ακόμα... όταν τα τηλεοπτικα κανάλια ειναι ακομα 4:3... και SD ... τι να λέμε...

  • Μην ξεχνάτε και τα games αλλά και την adult movies βιομηχανία που πάιζουν κυρίαρχο ρόλο στο λανσάρισμα νέων τεχνολογιών.

    Η τεχνολογία προχωράει με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (πχ η μετάβαση στο 3D από το FullHD, θα γίνει πιο γρήγορα από ότι το VHS στο DVD).

    Στην αρχή πάντως θα είναι λίγο το 3D υλικό, οπότε ας μην τρελαινόμαστε από τώρα.

  • πιστευω και το 3D θα καταφερουν να το ανεβασουν στο Internet
    δεν θα ειναι για πολυ καιρο προστατευμενω
    παντα βρισκουν προπο

  • Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οι καμερες που γραφουν τις ταινιες στις prive προβολες πριν την επισημη προβολη (βλεπε Cam-Xvid). Αν γινουν ολες οι κινηματογραφικες ταινιες 3D, το αποτελεσμα αν γραψεις με καμερα θα ειναι σαν να βλεπεις χωρις τα γυαλια, δηλαδη διπλα-θολα.

  • Mε το 3D δεν θα αφανιστεί η πειρατεία, απλά θα μειωθεί. Γιατί ως γνωστόν πρώτα κυκλοφορούν τα Cam και πολύ αργότερα τα DVD rip. Αλλά έχουμε μέλλον μπροστά μας!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.