Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 25 Φεβρουαρίου πάει Ρόδο

Συνεχίζοντας την κάλυψη των ακριτικών περιοχών της χώρας, η Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, ανακοινώνει ότι στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινά η μετάδοση με ψηφιακό σήμα στην πόλη της Ρόδου. Ειδικότερα, η Digea θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής Monte Smith της Ρόδου, καλύπτοντας την πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσων και φέροντας το ψηφιακό σήμα σε περίπου 80.000 κατοίκους.

Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 27 (522MHz) και 38 (610 MHz). Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith». H Digea, θέλοντας να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα συνεργαστεί στενά με τους τοπικούς φορείς για την υλοποίηση μιας στοχευμένης τοπικής ενημερωτικής εκστρατείας. Παράλληλα, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση, θα πληροφορούνται για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που θα προβάλλεται στις οθόνες τους.

Σχετικά με τη DIGEA
Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια  εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της. Εκτός από τους 7 ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ανέλαβε πρόσφατα και την ψηφιακή εκπομπή 8 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής 0-6TV, ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, MAD TV, MTV Greece, NICKELODEON και SPORT TV στο λεκανοπέδιο της Αττικής.


Επεξεργάστηκε την 13 Ιανουαρίου 2011 19:47

Σχόλια

  • Θα έρθει στη Ρόδο αλλά απ' ότι φαίνεται θα καλύψει μόνο την πόλη. Μόνο που το πρόβλημα με την λήψη των περισσότερων καναλιών υπάρχει στα χωριά της Ρόδου! Τα οποία φαντάζομαι θα περιμένουν και πάλι ΧΧ μήνες (ή χρόνια) για να δουν κανάλια χωρίς χιόνια κλπ. Με άλλα λόγια... Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα! :(

  • Έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ και ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση να δω που θα βρίσκουν λεφτά να στήνουν κεραίες! Τελευταία ενημέρωση είχαμε πριν από ένα χρόνο για τις περιοχές που σκοπέυουν να καλύψουν, ημερομηνίες όμως δεν ξέρουμε....
    https://techblog.gr/smallnews/digea-dvb-t-2011-greece-5991

  • Γιατι φιλε Τασος τι ειμαστε εδω στη Ροδο, δεν ειμαστε Ελλαδα?
    Ημαρτον δηλαδη....

  • Φιλε τασο...Ακου , που θα βαλουν το ψηφιακο πρωτα ?? στη ροδο που εχει πλυθισμο 117.007(+τουριστες) ή στην ευβοια που εχει 105.264(+τουριστες)??? εεεε???

    στοιχεια ΕΛΣΤΑΤ

  • ρε σεις η ροδος είναι το ποιο ωραίο νησί του κόσμου!!!!
    άσε που είμαστε γεμάτοι από τουρίστες..
    άσε που υπάρχει χρήμα..
    άσε που συντηρούμε την υπόλοιπη ελλαδα..
    άσε που είμαστε και μάγκες...

    τυχαίο; δεν νομίζω !!!!!!!!

  • ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ 25 ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΟΔΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑ ?
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΔΕΚΤΗ !!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.