Fraunhofer, Στην IFA θα παρουσιάσει 3D χωρίς γυαλιά για το σαλόνι μας

Το Ινστιτούτο Fraunhofer ασχολείται με την ψηφιακή μας ψυχαγωγία, μελετώντας το πώς θα γίνει ακόμα πιο απλή η παρακολούθηση 3D περιεχομένου στο σαλόνι μας, χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδικών γυαλιών και χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί στην ποιότητα της εικόνας που βλέπουμε. Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν στην έκθεση IFA στο Βερολίνο (το Techblog θα είναι εκεί) μία νέα τεχνολογία που θα μεταφέρει τις κανονικές 3D ταινίες στις νέες οθόνες που δεν απαιτούν γυαλιά σε πραγματικό χρόνο.

Το περιεχόμενο που βλέπουμε τρισδιάστατο σε μία οθόνη χωρίς γυαλιά (autostereoscopic displays) απαιτεί τη λήψη 5 έως 10 όψεων της κάθε σκηνής, προκειμένου να μπορεί να δίνεται η τρισδιάστατη οπτική από ένα μεγάλο εύρος γωνιών θέασης. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου έχουν δημιουργήσει την τεχνολογία που μπορεί να εκμεταλλευτεί το περιεχόμενο που ήδη υπάρχει και να το προβάλλει σε πραγματικό χρόνο σε μία οθόνη νέας γενιάς που δεν απαιτεί γυαλιά.

Το εντυπωσιακό είναι το ότι ο χρήστης δεν καταλαβαίνει ότι στο παρασκήνιο τρέχει το λογισμικό μετατροπής, καθώς μπορεί να κάνει μπροστά, πίσω ή παύση της ταινίας χωρίς καμία καθυστέρηση. Το λογισμικό θα είναι ενσωματωμένο σε ένα κομμάτι hardware το οποίο θα μπορεί να συνδεθεί με τις τηλεοράσεις νέας γενιάς και να κάνει τον χρήστη να απολαμβάνει απλώς 3D χωρίς γυαλιά.

Δείτε και την Glasses Free Toshiba 55ZL2 (TechblogTV).

, Fraunhofer, Στην IFA θα παρουσιάσει 3D χωρίς γυαλιά για το σαλόνι μας

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Άντε να δούμε 😀

Solon

Έρχεται και το 3d χωρίς γυαλιά! Σε 3-4 χρόνια θα είναι πλέον stantard. Και μετά…ολογράμματα ; )

το θέμα είναι τι προβολικότητα μπορεί να έχει μια 3D οθόνη χωρίς γυαλιά. δηλαδή πόσο καλό 3D βλέπουμε, πόσο έξω “πετάγεται” η εικόνα.. μέχρι τώρα από όσα διαβάζω και ακούω για την μόνη υπάρχουσα 3D free glasses tv της Toshiba, τα αποτελέσματα σ αυτό τον τομέα δεν είναι εντυπωσιακά. είναι χειρότερα κι από τις passive 3D, και σε σύγκριση με της active ούτε λόγος.. ελπίζω να υπάρξει πρόοδος σ αυτόν τον τομέα γιατί τότε θα αξίζει να πετάξουμε τα γυαλιά. 😉 #κάτοχος passive 3D

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IFA

Δεν θα γίνει φέτος η έκθεση IFA 2021 στο Βερολίνο

Η δύσκολη απόφαση της ακύρωσης της φετινής έκθεσης IFA στο Βερολίνο είναι πλέον οριστική, λόγω της πανδημίας.

Business featured IFA IFA 2020

IFA 2020: Η μεγάλη έκθεση τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί για 800 τυχερούς, το Techblog θα είναι εκεί!

Κανονικά θα γίνει η IFA 2020 ωστόσο στον χώρο θα έχουν πρόσβαση μόνο 1.000 άτομα τα οποία θα λάβουν μία ειδική πρόσκληση από την διοργάνωση.

Business IFA IFA 2020

IFA 2020 Βερολίνο: 4 έως 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί κανονικά η μεγάλη έκθεση τεχνολογίας

Κανονικά θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020 η IFA, η παλαιότερη και η πιο πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών και του οικιακού εξοπλισμού.

Business IFA IFA 2020

IFA 2020: Ετοιμαζόμαστε από τώρα για την μεγάλη έκθεση τεχνολογίας

Τρεις εκθέσεις για ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομία από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου το 2020.