Τηλεοράσεις LG με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4

Digea, η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι εδώ. Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή σε Ξυλόκαστρο και Θεσσαλονίκη, ήταν ένα καλό τεστ εν όψη του μεγάλου στοιχήματος με την Αττική και τα Νότια Προάστια τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog, σε περιοχές που δεν πιάνουν ούτε τα κινητά, οι κάτοικοι απολαμβάνουν πλέον ψηφιακή ποιότητα σήματος. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε κάποια τηλεόραση LG, αυτά είναι τα μοντέλα με αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4.

Δείτε επίσης:
Samsung LCD και Plasma με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Sony Bravia με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Toshiba LCD TV με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4

Τηλεοράσεις LG σειρά 2009-2010 με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
LCD
47″, 42″ LH9000
47″, 42″, 37″, 32″ SL8000
47″, 42″ SL9000
42″, 37, 32″ LH7030
42″, 37, 32″ LH5000
42″, 37″ LH4000
42″, 37″,32″ LH3000
37″, 32″, 26″, 22″ LH2000
26″, 22″, 19″ LU5000
22″, 19″ LU4010
Plasma
50″, 42″ PQ6000
50″, 42″ PQ3000

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2010 17:53

Σχόλια

  • Παρακαλώ αν μπορείτε να με ενημερώσετε εχω μια τηλεωραση
    Samsung LE 40 F 86 100 HZ SEIRA 6 με
    Ενσωματωμένο ψηφιακο δεκτη D V B- T
    Δεν γνωρίζω και δεν γραφή πουθενα αν είναι
    MPEG 2 H MPEG 4 περιμένω απάντηση σας
    Ευχαριστώ

  • giorgos, Αν εννοείς το μοντέλο LE-40F86BD, φοράει δέκτη MPEG-2. Οτιδήποτε άλλο θέλεις να ρωτήσεις για τηλεοράσεις Samsung εδώ https://techblog.gr/homecinema/samsung-tv-dvb-t-mpeg-4-9581. Το άρθρο αυτό είναι για τις LG.

    ΤΑΚΗΣ, Οι τηλεοράσεις στο αυτοκίνητο είναι απλά οθόνες με εξωτερικό δέκτη, που οι εγκαταστάτες συνήθως κρύβουν κάτω από τα καθίσματα. Αν πάρεις καινούργιο δέκτη τηλεόραση DVB-T MPEG-4 είσαι ok.

  • ευχάριστο δεν ξέρω και πολλά.για το θέμα
    για δεκτη πια είναι η γνώμη σας
    κοιτάζω για τον technomate 7100 hd 1 tera

  • Καλησπερα εχω την LG 42"LG6000 SCARLET μπορω να δω τα MPEG-4; η αν γινεται κατι αλλο εκτος απο εξωτερικο δεκτη!ενοω μηπως αλλαζει εσωτερικα τιποτα (τσιπακι)!!

  • tmartin, φοράει δέκτη MPEG2. Τσιπάκι δεν γίνεται να βάλεις, δεν είναι PlayStation. Αν έχει είσοδο για κάρτες CI, ρώτησε μήπως ταιριάζει κάποια κάρτα DVB-T.

  • Γειά σας. Έχω στο αυτοκίνητό μου δέκτη τηλεόρασης. Μου είπαν απο το συνεργείο που έγινε η εγκατάσταση του δέκτη οτι έχουν κυκλοφορήσει αποκωδικοποιητές mpeg4 και στοιχίζει η αγορά και τοποθέτηση γύρω στα 250 €. είναι άραγε εύκολη η τοποθέτηση απο μένα (γνωρίζω λίγα τεχνικά), συμφέρει; επίσης, υπάρχει κάποια μάρκα αποκωδικοποιητή που είναι special;
    ευχαριστώ για το χρόνο σας

  • Κι εγώ έχω την LG 32LG6000 Scarlet και όντως, δεν έχει αποκωδικοποιητή mpg-4. Στο πλάι η τηλεόραση έχει μια slot για κάποια κάρτα και στο manual την λέει ως "CI slot"... Σ'αυτή τη θύρα θα κουμπώνει η κάρτα για mpg-4 ή θα αναγκαστούμε να τσιμπήσουμε εξωτερικό αποκωδικοποιητή;;

    Y.Γ. ΟΚ, είμαστε καλυμμένοι!! Το έψαξα λίγο και βρήκα αυτό: https://www.neotion.com/products/module.htm
    Την αγαπάω τη Scarlet μου!! <3

  • Μόλις μίλησα με LG και ρώτησα για CI κάρτα για την LG 42LG500 μου. Μου είπαν ότι μία είναι μόνο στην ελληνική αγορά που είναι συμβατή με τις LG. Του λέω "Η Neotion;" μου λέει "δεν ξέρω κάπως έτσι πρέπει να λέγεται". Τελοσπάντων δεν ήθελα να ρωτήσω περισσότερα γιατί υπέθεσα ότι δεν επιτρέπεται να μου πει, ή κάτι τέτοιο.
    Το μόνο που μου είπε είναι ότι "βάζετε αυτή την κάρτα και είστε ΟΚ", και ότι αν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, τους ξανά-καλώ και έρχονται να μου κάνουν κάποιο update.
    Τον ρώτησα αν το update μπορώ να το κάνω μόνος μου και μου είπε πάρτε πρώτα την κάρτα να δούμε αν έχει πρόβλημα και μετά το βλέπουμε για το update.
    Η ερώτηση μου τώρα είναι η εξής, άντε και βρήκαμε το Neotion Pocket dTV, το παίρνεις ή ρισκάρεις να πάρεις κανένα Neotion Pocket Hybrid IP (για TV over IP και τα συναφή) ή Neotion Pocket HD (για να πεις ότι "βλέπεις μπροστά"); Κι αν το πάρεις το ρίσκο, θα παίζουν καλά; Έχει κανείς άμεση εμπειρία;

  • @madmag: Έχει γίνει εκτεταμένη χρήση από πολλούς χρήστες της Neotion και στο 70-80% των περιπτώσεων υπάρχουν προβλήματα. Από αργή αλλαγή καναλιών (4 ή 5 δευτερόλεπτα), μέχρι πλήρης ασυμβατότητα ειδικά σε τηλεοράσεις Panasonic.
    Δυστηχώς η καρτούλα της Neotion ενώ μας υποσχέθηκε πολλά, μας απογοήτευσε και για μένα προσωπικά δεν αποτελεί λύση ή επιλογή αγοράς.

  • Αγορασα μια Samsung 46 B750. εχει δεκτη MPEG-4 αλλα φυσικα δε μπορω να δω κατι ακομα μιας και μεσα Μαρτιου 8α ερθει το σημα στα Νοτια Προαστεια. Τη συνδεσα εχθες και προσπαθησα να ψαξω για τα καναλια τα πρωτα που ειχαμε Sport+ ktl..
    Δε μου βρηκε τιποτα ! δε γνωριζω γιατι. Θα επρεπε ο MPEG-4 να μπορει να βρει τα καναλια που βρισκει ο MPEG-2 σωστα ?
    ΥΓ: Δεν εχω κεραια γιατι αποφασισα να μην ανοιξω τρυπες σε ολο το σπιτι μιας και εχω MPEG-4

  • η κεραια ειναι στο σαλονι και για να ερθει στο δωματιο πρεπει να τραωιξω καλωδια σε ολο το σπιτι.Στη τν που εχω στο δωματιο και δεν την εχς ενωσει με κεραι, μονο με τον MPEG-4 δε γινετε να δω τα καναλια? χρειαζεται τη κλασικη κεραια που ειχαμε παντα ? σε ενα φορουμ ειχα διαωασει οτι δε χρειαζεται.. δε ξερω.. τι λες..? εχς και πιατο δορυφορικο. Με αυτο μπορς να κανς κατι ?

  • ok Κωστα. thanks.. απο δορυφορικο δε γινεται δηλαδη.. οποτε θα ανοιξω τρυπες σε ολο το σπιτι..

  • @NikkosK: Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Και φυσικά η ερώτηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την: "Τι άλλη εναλλακτική υπάρχει; Υπάρχει καμία άλλη παρόμοια κάρτα στην αγορά;". Κάτι διαπιστωμένα λειτουργικό και εύχρηστο πέρα από την χρήση εξωτερικού αποκωδικοποιητή.

  • Όπως είπε και ο Κώστας προς το παρόν η λύση ενός καλού δέκτη είναι μονόδρομος.
    Βέβαια όσο περνάει ο καιρός οι λύσεις είναι όλο και περισσότερες, ενώ υπάρχουν και φθηνοί δέκτες με μέγεθος όσο ένα router.

    Σύντομα θα ξεκινήσουν και οι δοκιμαστικές εκπομπές της DIGEA σε Αίγινα και Υμηττό, οπότε και το ενδιαφέρον αλλά και η ζήτηση θα αυξηθεί σημαντικά.

    Επίσημη 1η της ψηφιακής εποχής στην Αθήνα, η 5η Απριλίου 2010.

  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΧΩ ΜΙΑ SONY BRAVIA KDL-26S2010 Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ MPEG-4 ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ 2.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ Η TV ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ;;Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΡΤΑ;ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΧΡΗΣΗ;;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Προφανώς η κάρτα δεν είναι συμβατή με το συγκεκριμένο μοντέλο τηλεόρασης.
    Σε καμμία περίπτωση δεν φταίει η τηλεόραση σου, μιας και η CI Slot είναι θύρα γενικής χρήσης.

  • Αυτό που με απασχολεί κυρίως με τη λύση του εξωτερικού αποκωδικοποιητή είναι:
    1. Το καλωδιομάνι που όλο και αυξάνεται (ελεώ την εποχή της τεχνολογίας που διανύουμε) πίσω από την τηλεόραση (θέλει ρεύμα, θέλει σύνδεση με scart)
    3. Φυσικά η παρουσία μίας ακόμα συσκευής στο όλο σκηνικό και κυρίως ο όγκος της.
    2. Και το ένα ακόμα τηλεχειριστήριο που προφανώς απαιτείται.

    Εάν βρω κάτι που να με γλιτώνει από τα περισσότερα από τα παραπάνω θα είμαι ευχαριστημένος. Διαφορετικά με βλέπω για Neotion με όλα τα αρνητικά που παραθέτεις πιο πάνω.

  • Καλησπερα!! με τα ψηφιακα και τις ιστοριες εχουμε χασει λιγο την μπαλα...
    μια μικρη βοηθεια!
    με την Toshiba 32AV 635DG (ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ MPEG 4 (H.264)
    k' ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ DVB-T/ C ) θα εχω προβλημα με τα καναλια τις ΝΕΤ και ΕΡΤ1 ?? thanks εκ των προτερων!

  • Panos ,Οχι εισαι ετοιμος για την ψηφιακη εποχη.Τη ΝΕΤ και την ΕΤ1 θα τα πιανεις αναλογικα.Τα υπολοιπα ψηφιακα.

  • Panos, οι δέκτες DVB-T MPEG-4 αποκωδικοποιούν και MPEG-2. Θα τα πιάνεις όλα ψηφιακά. Τα διάφορα τοπικά κανάλια θα παίζουν ακόμα αναλογικά, μέχρι να βρεθεί και εκεί λύση.

  • Καλησπερα τελικα τα καταφερα εβαλα την CI neotion FTA στην 42LG6000 και με μια αναβαθμηση του firmware (30€ στο σερβις δεν το βρηκα πουθενα στο ιντερνετ για να το περασω) λογο του σηματος που εκανε βολτες στην οθονη (υπηρεσια HD) τελικα επαιξε μια χαρα τζαμι εικονα με μια μικρη καθυστερηση στο ζαπινγκ 4-5 δευτερα αλλα αξιζει η καρτουλα !

  • φαντάσου σε αντίστοιχο αγώνα μπάσκετ του Ελλάδα-Γαλλία πατάει η γάτα σου το τηλεκοντρόλ και αλλάζει κανάλι...σε 8-10 δευτερόλεπτα που θες για να το ξαναγυρίσεις έχεις χάσει το "βάλτο αγόρι μου" έχεις χάσει το "το βαλε!, το βαλε!" τις χαρές τα πανηγύρια και την αρχή από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην press conference... υπερβολές...
    Όντως είναι σημαντικός χρόνος... αλλά προσωπικά αντί να λέω φαμφαρολογίες θα το δοκίμαζα... ή ακόμα καλύτερα, θα θελα να το δω σε κάποιον να παίζει...
    anyway...καλορίζικο φίλε μου... γράψε μας ξανά σε λίγο καιρό να μας πεις εάν αντέχετε ή όχι...

  • ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ MONITOR TV , LG-M2094, M2294,M2394, M2794 ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4 ?

  • Γεια σας!
    Αγόρασα πέρσι τον Απρίλιο απ΄τον Κωτσόβολο μία τηλεόραση LG LCD LH3000 32" και θα'θελα να μου πείτε, αν μπορείτε, αν έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή. Είδα πιο πάνω ότι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που δώσατε, αλλά γράφετε ότι είναι σειρά 2009-2010. Για τη δικιά μου δεν ξέρω σε ποια σειρά ανήκει. Κι είμαι και άσχετη απ'αυτά. Θα σας ήμουν ευγνώμουν αν με βοηθούσατε.
    Ευχαριστώ πολύ!

  • Victoria Tor, η τηλεόρασή σου έχει δέκτη MPEG-4. Θα πιάνεις κανονικά τα ψηφιακά κανάλια της Digea.

  • γεια κ χαρα σας..
    ειμαι ενας ασχετος απο τεχνολογικα
    κ θα ηθελα να μου πειτε αν η
    LG.32 LG 3000
    διαθετει τα απαιτουμενα για να μπω στην ψηφιακη εποχη
    η αν θα τρεχω με σπασμενο ποδι να βρω τηλεοραση να δω το μουντιαλ..

    ευχαριστω εκ των προτερων

  • καλησπερα . εχω την lg3050
    μου ειπαν απο την αντιπροσωπεια οτι κανουν ολες οι καρτες και θα χρειαστει
    αναβαθμιση(πιθανον) λογω του σηματος hd που θα περιφερεται
    εγω εκανα ηδη την αναβαθμιση απο firmware toυ site lg αλλα εχω μπερδευτει
    με τις συμβατοτητες καρτων που διαβαζω (κυκλοφορουν τρια ειδη καρτων)
    μαλλον ειναι συμβατη η neotion fta αλλα δεν βαζω και το χερι στην φωτια
    Μπορει να βοηθησει καποιος και αν κανει το σημα που θα γινει σε hd σε λιγο καιρο
    θα ειναι συμβατη η θα πρεπει να ξαναγαρασουμε αλλη καρτα?

    ευχαριστω

  • Δεν υπάρχει στα άμεσα σχέδια εκπομπή σήματος HD. Απλά χρειάζεσαι μια συμβατή κάρτα DVB-T MPEG-4. Δεν γνωρίζω πια κάνει για το δικό σου μοντέλο. Υπάρχουν αρκετές ασυμβατότητες. Θα πρέπει να δοκιμάσεις και αν δεν κάνει να έχεις συνεννοηθεί με το κατάστημα να τους την γυρίσεις πίσω.

  • Αμπαλος
    Πέμπτη 10/06/10 στις 19:27 είπε:

    γεια κ χαρα σας..
    ειμαι ενας ασχετος απο τεχνολογικα
    κ θα ηθελα να μου πειτε αν η
    LG.32 LG 3000
    διαθετει τα απαιτουμενα για να μπω στην ψηφιακη εποχη
    η αν θα τρεχω με σπασμενο ποδι να βρω τηλεοραση να δω το μουντιαλ..

    ευχαριστω εκ των προτερων

    • Η τηλεόρασή σου δεν μπορεί να πιάσει τα ψηφιακά κανάλια. Που μένεις, σε ποια περιοχή; Αν πιάνεις από Υμηττό ή Πάρνηθα δεν έχεις πρόβλημα, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αναλογικά. Αν πιάνεις από Αίγινα, θέλεις δέκτη.

  • παλαιο ηρακλειο αττικης μενω.
    απο υμηττο παιρνω σημα αν θυμαμαι καλα.

  • ευχαριστω για την απαντηση
    παραγγειλα την neotion plus fta που απο οτι λεγεται ειναι συμβατη με
    την πλειοψηφια των τηλεορασεων
    θα επανελθω να σας πω αν δουλεψε

  • Καλησπέρα! Έχω την LG 32LB75 lcd τηλεόραση. Γνωρίζετε αν έχει αποκωδικοποιητή mpeg4? Σε περίπτωση που δεν έχει μπορώ να κάνω κάτι για να μην πάει χαμένη και να πιάνω τα κανάλια της digea? Ευχαριστώ!

  • Εγώ έχω την M2262D, μπορείτε να μου πείτε αν υποστηρίζει το mpeg4?

    Ευχαριστώ.

    • Ναι, διαβάζω στα τεχνικά χαρακτηριστικά ότι έχει δέκτη MPEG4.

  • a) θα πρέπει να είσαι σε περιοχή με κάλυψη ψηφιακού σήματος b) θα πρέπει να πάς στις ρυθμίσεις και να κάνεις αναζήτηση καναλιών.

  • καλημερα αν εχεις την καλωσυνη,εχω το μοντελο 42lf2500.εχω ενα προαισθημα οτι δεν εχει.θα ηθελα την αποψη σου ευχαριστω.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.