MediaTek Pentonic 2000: Τσιπ τηλεόρασης 7 nm με αποκωδικοποίηση 8K@120Hz

, MediaTek Pentonic 2000: Τσιπ τηλεόρασης 7 nm με αποκωδικοποίηση 8K@120Hz

Η MediaTek έχει πάρει φωτιά αυτές τις μέρες. Αφού ανακοίνωσε το κορυφαίο Dimensity 9000 SoC για smartphone, η εταιρεία ανακοινώνει τώρα το κορυφαίο chipset τηλεόρασης – το Pentonic 2000. Και φαίνεται ότι αυτό το τσιπ είναι το πρώτο στον κόσμο από πολλές απόψεις.

Πρώτα από όλα, είναι το πρώτο τσιπ 7 nm για τηλεοράσεις και βασίζεται στον κόμβο της TSMC. Δεύτερον, είναι το πρώτο από τα εμπορικά chipset τηλεόρασης που υποστηρίζει την ευέλικτη κωδικοποίηση βίντεο (VVC) για περιεχόμενο H.266. Αυτός είναι ένας νέος κωδικοποιητής με βελτιωμένη απόδοση συμπίεσης, κυρίως για streaming και μετάδοση μέσων. Τα HEVC, VP9 και VS3 περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα των εγγενώς υποστηριζόμενων κωδικοποιήσεων.

Το τσιπ είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να τρέξει ανάλυση 8K στα 120Hz με υποστήριξη για MEMC σε αυτήν την ανάλυση. Είναι επίσης δυνατή η αναβάθμιση περιεχομένου που δεν είναι 8K στη μέγιστη ανάλυση των τηλεοράσεων και η MediaTek λέει ότι τροφοδοτείται με AI. Η υποστήριξη για αποθήκευση UFS 3.1 κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύχρηστα.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το τσιπ υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6E, ενώ το 5G παραμένει προαιρετικό σε περίπτωση που ορισμένοι κατασκευαστές τηλεοράσεων αποφασίσουν να συμπεριλάβουν αυτήν τη δυνατότητα.

Οι πρώτες τηλεοράσεις Pentonic 2000 αναμένεται να φτάσουν κάποια στιγμή το 2022.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.