OnePlus 55U1 και Y: Οικονομικές smartTVs με ανάλυση 4K και τετραπύρηνο SoC

OnePlus 55U1, OnePlus 55U1 και Y: Οικονομικές smartTVs με ανάλυση 4K και τετραπύρηνο SoC

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που η OnePlus κυκλοφόρησε την πρώτη της έξυπνη τηλεόραση, και τώρα η εταιρεία παρουσίασε δύο νέες σειρές, τις U και Υ. Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η κατασκευάστρια παρουσίασε συνολικά τρία μοντέλα, δύο στη σειρά Y και την OnePlus 55U1.

OnePlus 55U1

Η OnePlus 55U1 έχει διαγώνιο 55 ίντσες, όπως μαρτυρά και το όνομα της, και είναι μία έξυπνη τηλεόραση 4K. Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει στην 55U1 τον τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT5887, του οποίου οι πυρήνες είναι όλοι Cortex A53. Επιπλέον, η smart TV έχει 3GB μνήμη RAM και 16GB αποθηκευτικό χώρο.

OnePlus 55U1, OnePlus 55U1 και Y: Οικονομικές smartTVs με ανάλυση 4K και τετραπύρηνο SoC

Στα άλλα χαρακτηριστικά της OnePlus 55U1 βρίσκουμε 93% υποστήριξη DCI-P3, υποστήριξη HDR10 και HDR10+, Dolby Vision, και HLG. Σε επίπεδο ήχου, η 55U1 είναι εξοπλισμένη με ηχεία 30W, δύο πλήρους εύρους και δύο tweeters. Τα ηχεία της έξυπνης τηλεόρασης υποστηρίζουν Dolby Atmos, επίσης μπορούν να περιστρέφονται κατά 90° καλύπτοντας έτσι περισσότερο χώρο.

OnePlus 55U1, OnePlus 55U1 και Y: Οικονομικές smartTVs με ανάλυση 4K και τετραπύρηνο SoC

Μαζί με την OnePlus 55U1 η εταιρεία παρέχει και ένα νέο έξυπνο χειριστήριο που έχει κουμπιά για τον Google Assistant, το Netflix, το Amazon Prime, και μία νέα υπηρεσία που λάνσαρε η εταιρεία μαζί με τις νέες της τηλεοράσεις.

OnePlus 55U1, OnePlus 55U1 και Y: Οικονομικές smartTVs με ανάλυση 4K και τετραπύρηνο SoC

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Oxygen Play και η εταιρεία την περιγράφει ως έναν νέο τρόπο να αναζητά ο χρήστης περιεχόμενο και να το εντοπίζει πιο εύκολα. Η 55U1 είναι Android TV, όπως τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας.

Η OnePlus 55U1 θα είναι διαθέσιμη στις 5 Ιουλίου στο Amazon Ινδίας στην τιμή των ₹49.999 ή περίπου 596 ευρώ. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία σχεδιάζει να βγάλει την 55U1 εκτός Ινδίας.

OnePlus Y

Οι OnePlus Y είναι συνολικά δύο, μία FHD με διαγώνιο 43 ιντσών και μία HD ready με διαγώνιο 32 ιντσών. Και τα μοντέλα διαθέτουν 1GB μνήμη RAM, 8GB αποθηκευτικό χώρο, και υποστηρίζουν 93% DCI-P3.

OnePlus 55U1, OnePlus 55U1 και Y: Οικονομικές smartTVs με ανάλυση 4K και τετραπύρηνο SoC

Όσον αφορά τον ήχο και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, οι OnePlus Y είναι επίσης Android TV, υποστηρίζουν το Oxygen Play, και διαθέτουν ηχεία 20W τα οποία υποστηρίζουν Dolby Atmos.

OnePlus 55U1, OnePlus 55U1 και Y: Οικονομικές smartTVs με ανάλυση 4K και τετραπύρηνο SoC

Οι OnePlus Y θα είναι διαθέσιμες στις 5 Ιουλίου στο Amazon Ινδίας και η τιμή τους είναι ₹12.999 ή περίπου 155 ευρώ για τη μικρή των 32 ιντσών και ₹22.999 ή περίπου 274 ευρώ για τη μεγαλύτερη των 43 ιντσών. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία σχεδιάζει να τις διαθέσει εκτός Ινδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτέ τις ημέρες ήταν αρκετές η εταιρείες που παρουσίασαν νέες έξυπνες τηλεοράσεις. Όπως για παράδειγμα, η Xiaomi που ανακοίνωσε τις Master Series, οι οποίες έχουν OLED panel 120Hz και τετραπύρηνο επεξεργαστή.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.