Samsung Ultra HD TV 85 ιντσών με ανάλυση 3840×2160 pixels [USA]

Η Samsung ετοιμάζεται για την επερχόμενη έκθεση CES 2013 τον Ιανουάριο στo Las Vegas με σκοπό να εντυπωσιάσει. Θα παρουσιάσει τηλεόραση 85 ιντσών με ανάλυση 8 εκατομμυρίων pixels Ultra High Definition (UHD), τετραπλασιάζοντας την ανάλυση που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα στις Full HD τηλεοράσεις ανάλυσης 1920×1080 pixels.

Την ανάλυση αυτή στις τηλεοράσεις πολλοί από σας μπορεί να την έχετε ακούσει και ως 4Κ με ζωντανό παράδειγμα την 84 ιντσών Sony XBR-84Χ900, αλλά πλέον ονομάζεται Ultra High Definition (UHD). Άξιο αναφοράς είναι πως η μικρότερη ανάλυση που θα διαθέτουν οι UHD τηλεοράσεις θα είναι 3840×2160 pixels. H Samsung δεν είναι η μόνη που κάνει είσοδο στο χώρο των Ulta HD τηλεοράσεων, η LG διαθέτει την LED 3D 84LM9600 με αυτή την ανάλυση. Φυσικά αναμένουμε και άλλους κατασκευαστές να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι των Ultra HD.

Η μεγαλύτερη ανάλυση που πιστεύετε ότι θα φτάσει;


Στη φωτογραφία απεικονίζεται η 84άρα UHD της LG Electronics.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 13 Ιανουαρίου 2013 19:06

Σχόλια

  • ...και η τιμή της τουλάχιστον 5000 euro... . Πάντως αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα την ΕΠΕΡΝΑ. Κάτι μου λέει ότι μας προ ετοιμάζουν για την επόμενη γενιά συστημάτων home cinema & console gaming (ps / xbox)

  • Εγώ προσωπικά πιστεύω να σταματήσουν κάπου εκεί οι αναλύσεις, στο Ultra HD, τουλάχιστον για τις τηλεοράσεις που θα απευθύνονται στο καταναλωτικό κοινό για το σπίτι. Αυτή ανάλυση που βλέπω "η μικρότερη ανάλυση θα είναι 3840×2160 pixels" καταλαβαίνω γιατί τρομερή οθοναρα μιλάμε!!! Χαχα αλίμονο στις γυναίκες παρουσιάστριες... Τα κοντινά πλάνα θα είναι ο εφιάλτης τους! Με τέτοια ανάλυση δεν θα μπορούν να κρυφτούν ούτε σπυράκια, ούτε ρυτίδες, ούτε τίποτα. Τέλος πάντων στο θέμα μας. Εγώ πιστεύω πως εδώ θα "κλειδωθεί" η ανάλυση και θα συγκεντρωθούν οι κατασκευαστές στο 3D, να εξελίξουν περισσότερο τις smartTV κτλ κτλ.

  • Ρε παιδιά εγώ έχω 40'' στο σαλόνι και είναι σαν cinema...αυτή???
    Μάλλον με τα χρόνια θα γίνουν τηλεοράσεις ολόκληροι οι τοίχοι!!!

  • Εγω πιστευω οτι ultra hd ειναι "δυσκολη" αναλυση για το σπιτι , αφου οπως εχουμε δει μεχρι τωρα η αναλυση αυτη συνοδευεται απο 80+ ιντσες. Ποιος βαζει τετοια τηλεοραση σπιτι του; Εγω απο την full hd Tv 40' ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Πραγματικα δεν νομιζω οτι χρειαζεται μια τετοια αναλυση σε μια τηλεοραση 32-50 ινστες..

    Ωστοσο για μαγαζια 'η τελος παντων για διαφημιστικο περιεχομενο νομιζω ειναι μια καλη λυση οι 80+ ινστες και αυτη η αναλυση...

  • Αν δεν κάνω λάθος ετοιμάζουν και διπλάσια ανάλυση της ULTRA H. D. (7680x4320) γνωστό και σαν 8k. Όπως και να έχει το 4k είναι χρήσιμο στις πολλές ίντσες γιατί μεγεθύνονται πολύ τα πίξελς και παρουσιάζετε θόρυβος.

  • Εγω δεν μπορω να βλεπω πια τηλεοραση σε συσκευη-κουτι,αλλα μονο σε προβολεα 106".
    Πορωση.Iδιως στο καναλι της ΕΡΤ HD.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.