Sony VPL-WH10, Κινηματογραφική αίσθηση SXRD

Ο βιντεοπροβολέας BRAVIA VPL-HW10 της Sony είναι προορισμένος να χαρίσει την HD ένταση και την αμεσότητα σε ένα νέο κοινό. Διαθέτει τεχνολογίες οι οποίες αναπαράγουν ιδιαίτερα πειστικά την κινηματογραφική αίσθηση. Με μια νέα στυλάτη σχεδίαση, τριπλό πάνελ SXRD και επεξεργασία εικόνας με τον ανανεωμένο BRAVIA ENGINE 2, ο VPL-HW10 διαθέτει τα πάντα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε το Full HD σε όλο του το μεγαλείο.

Στην καρδιά του προβολέα η τεχνολογία πάνελ της Sony, SXRD (Silicon X-tal Reflective Display), αντιμετωπίζει με επιτυχία την πρόκληση να πετύχει την λεπτομέρεια, την διαύγεια και τη φυσική κίνηση της κινηματογραφικής προβολής. Τα μικροσκοπικά πίξελ με τα ελάχιστα κενά ανάμεσά τους δημιουργούν μια εξαιρετικά λεπτόκοκκη εικόνα, απαλλαγμένη από το εφέ screen door στο πλέγμα των προβαλλόμενων πίξελ, ενώ ο αστραπιαίος χρόνος απόκρισης των 2,5 ms φροντίζει για την ομαλή ροή της αναπαραγόμενης εικόνας.

Ο επεξεργαστής εικόνας BRAVIA ENGINE 2 δίνει ζωντανά χρώματα και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Καθένα από τα οχτώ ξεχωριστά στάδια βελτίωσης της εικόνας –τα οποία εφαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο– έχει την δική του εξειδικευμένη λειτουργία. Συνεργαζόμενα δημιουργούν μια εικόνα η οποία έχει βελτιστοποιηθεί από κάθε άποψη – από την ακρίβεια της αντίθεσης μέχρι την πιστότητα των αναπαραγόμενων χρωμάτων.

Το σύστημα βελτίωσης της αντίθεσης Advanced Iris 2 λειτουργεί σαν το ανθρώπινο μάτι, ανταποκρινόμενο δυναμικά στο επίπεδο φωτισμού κάθε σκηνής, επιλέγοντας ανά πάσα στιγμή την βέλτιστη αντίθεση. Με ένα πολύ υψηλό λόγο 30.000:1 (διαφορά μεταξύ του απόλυτου μαύρου και του κατάλευκου), το Advanced Iris μπορεί να τονίσει τις λεπτομέρειες στις σκοτεινές σκηνές και να εμποδίσει τις φωτεινές να δείχνουν ξεθωριασμένες.

Κάτι ακόμη το οποίο φέρνει τον VPL-HW10 πιο κοντά στις δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού είναι η υποστήριξη του x.v.Colour. Πρόκειται για μια τεχνολογία που βασίζεται στο xvYCC, το νέο διεθνές πρότυπο για βίντεο, το οποίο διπλασιάζει σχεδόν το χρωματικό εύρος που διαθέτει το υπάρχον πρότυπο sRGB. Χρησιμοποιώντας μια χρωματική παλέτα πολύ πιο κοντά στις αποχρώσεις και στους τόνους που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι, το x.v.Colour εμφανίζει στην πραγματικότητα πιο ζωντανά και αληθοφανή χρώματα. Η τεχνολογία Deep Colour ανεβάζει τον αριθμό των διαθέσιμων χρωμάτων στην παλέτα του xvYCC από εκατομμύρια σε δισεκατομμύρια, διασφαλίζοντας το ότι ο προβολέας θα είναι συμβατός με κάθε μελλοντική εξέλιξη στην τεχνολογία διαχείρισης χρώματος.

Η τεχνολογία HDMI CEC επιτρέπει τον έλεγχο πολλών συσκευών από ένα τηλεχειριστήριο μέσω ενός συστήματος που ονομάζεται BRAVIA Theatre Sync. Ένα άλλο σύστημα, το One Touch Play, σας επιτρέπει να εισάγεται έναν δίσκο, να πατήσετε το πλήκτρο Play και όλο το σύστημα του Home Theatre, συμπεριλαμβανομένου του προβολέα, να ενεργοποιηθεί αυτόματα και η ταινία να αρχίσει να προβάλλεται. Αντιστρόφως, με ένα απλό πάτημα του πλήκτρου Power/Standby στο τηλεχειριστήριο, η λειτουργία System Stand-By σταματά όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στις θύρες HDMI.

Ο BRAVIA VPL-HW10 αποτελεί το εισιτήριο σας για την είσοδο στον θαυμαστό κόσμο του Full HD Home Cinema, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Ο μεγαλύτερος αδελφός του VPL-HW10, ο οποίος πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στην αγορά, θα ενσωματώνει πολλά high-end χαρακτηριστικά που δεν είναι διαθέσιμα σε προϊόντα της άνω-μεσαίας κλάσης. Παράλληλα, ο VPL-VW200 είναι και παραμένει η ναυαρχίδα της σειράς, προσφέροντας τις υψηλότερες προδιαγραφές σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν το απόλυτο Home Cinema.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Νέες LG UP78006LB TV με Real 4K UHD ανάλυση

Η LG παρουσιάζει τις νέες UHD τηλεοράσεις UP78006LB που κυκλοφόρησαν σε 75, 65, 55, 50 και 43 ίντσες που προσφέρουν ρεαλιστικές εικόνες ποιότητας, με ζωηρά χρώματα.

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Home Cinema LG LG OLED TV

LG OLED TV: Απολαύστε κινηματογράφο στο σπίτι

Η LG προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία θέασης, χάρη στις πολυβραβευμένες OLED τηλεοράσεις, που δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να νιώθουν ότι βρίσκονται στο σινεμά από την άνεση του καναπέ τους.

Home Cinema Samsung

Samsung: Μπορεί να αχρηστεύσει από απόσταση κλεμμένες τηλεοράσεις της

Η Samsung αχρηστεύει από απόσταση τηλεοράσεις που κλάπηκαν από τις αποθήκες της Νοτίου Αφρικής εν μέσω βίαιων αναταραχών στη χώρα.