Sony VPL-WH10, Κινηματογραφική αίσθηση SXRD

Ο βιντεοπροβολέας BRAVIA VPL-HW10 της Sony είναι προορισμένος να χαρίσει την HD ένταση και την αμεσότητα σε ένα νέο κοινό. Διαθέτει τεχνολογίες οι οποίες αναπαράγουν ιδιαίτερα πειστικά την κινηματογραφική αίσθηση. Με μια νέα στυλάτη σχεδίαση, τριπλό πάνελ SXRD και επεξεργασία εικόνας με τον ανανεωμένο BRAVIA ENGINE 2, ο VPL-HW10 διαθέτει τα πάντα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε το Full HD σε όλο του το μεγαλείο.

Στην καρδιά του προβολέα η τεχνολογία πάνελ της Sony, SXRD (Silicon X-tal Reflective Display), αντιμετωπίζει με επιτυχία την πρόκληση να πετύχει την λεπτομέρεια, την διαύγεια και τη φυσική κίνηση της κινηματογραφικής προβολής. Τα μικροσκοπικά πίξελ με τα ελάχιστα κενά ανάμεσά τους δημιουργούν μια εξαιρετικά λεπτόκοκκη εικόνα, απαλλαγμένη από το εφέ screen door στο πλέγμα των προβαλλόμενων πίξελ, ενώ ο αστραπιαίος χρόνος απόκρισης των 2,5 ms φροντίζει για την ομαλή ροή της αναπαραγόμενης εικόνας.

Ο επεξεργαστής εικόνας BRAVIA ENGINE 2 δίνει ζωντανά χρώματα και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Καθένα από τα οχτώ ξεχωριστά στάδια βελτίωσης της εικόνας –τα οποία εφαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο– έχει την δική του εξειδικευμένη λειτουργία. Συνεργαζόμενα δημιουργούν μια εικόνα η οποία έχει βελτιστοποιηθεί από κάθε άποψη – από την ακρίβεια της αντίθεσης μέχρι την πιστότητα των αναπαραγόμενων χρωμάτων.

Το σύστημα βελτίωσης της αντίθεσης Advanced Iris 2 λειτουργεί σαν το ανθρώπινο μάτι, ανταποκρινόμενο δυναμικά στο επίπεδο φωτισμού κάθε σκηνής, επιλέγοντας ανά πάσα στιγμή την βέλτιστη αντίθεση. Με ένα πολύ υψηλό λόγο 30.000:1 (διαφορά μεταξύ του απόλυτου μαύρου και του κατάλευκου), το Advanced Iris μπορεί να τονίσει τις λεπτομέρειες στις σκοτεινές σκηνές και να εμποδίσει τις φωτεινές να δείχνουν ξεθωριασμένες.

Κάτι ακόμη το οποίο φέρνει τον VPL-HW10 πιο κοντά στις δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού είναι η υποστήριξη του x.v.Colour. Πρόκειται για μια τεχνολογία που βασίζεται στο xvYCC, το νέο διεθνές πρότυπο για βίντεο, το οποίο διπλασιάζει σχεδόν το χρωματικό εύρος που διαθέτει το υπάρχον πρότυπο sRGB. Χρησιμοποιώντας μια χρωματική παλέτα πολύ πιο κοντά στις αποχρώσεις και στους τόνους που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι, το x.v.Colour εμφανίζει στην πραγματικότητα πιο ζωντανά και αληθοφανή χρώματα. Η τεχνολογία Deep Colour ανεβάζει τον αριθμό των διαθέσιμων χρωμάτων στην παλέτα του xvYCC από εκατομμύρια σε δισεκατομμύρια, διασφαλίζοντας το ότι ο προβολέας θα είναι συμβατός με κάθε μελλοντική εξέλιξη στην τεχνολογία διαχείρισης χρώματος.

Η τεχνολογία HDMI CEC επιτρέπει τον έλεγχο πολλών συσκευών από ένα τηλεχειριστήριο μέσω ενός συστήματος που ονομάζεται BRAVIA Theatre Sync. Ένα άλλο σύστημα, το One Touch Play, σας επιτρέπει να εισάγεται έναν δίσκο, να πατήσετε το πλήκτρο Play και όλο το σύστημα του Home Theatre, συμπεριλαμβανομένου του προβολέα, να ενεργοποιηθεί αυτόματα και η ταινία να αρχίσει να προβάλλεται. Αντιστρόφως, με ένα απλό πάτημα του πλήκτρου Power/Standby στο τηλεχειριστήριο, η λειτουργία System Stand-By σταματά όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στις θύρες HDMI.

Ο BRAVIA VPL-HW10 αποτελεί το εισιτήριο σας για την είσοδο στον θαυμαστό κόσμο του Full HD Home Cinema, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Ο μεγαλύτερος αδελφός του VPL-HW10, ο οποίος πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στην αγορά, θα ενσωματώνει πολλά high-end χαρακτηριστικά που δεν είναι διαθέσιμα σε προϊόντα της άνω-μεσαίας κλάσης. Παράλληλα, ο VPL-VW200 είναι και παραμένει η ναυαρχίδα της σειράς, προσφέροντας τις υψηλότερες προδιαγραφές σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν το απόλυτο Home Cinema.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

LG Soundbar G1: Sound bar με ήχο Dolby Atmos και DTS:X

Το LG Soundbar G1 συναντά το Dolby Vision, το Dolby Atmos, αλλά και την DTS:X τεχνολογία, μετατρέποντας το σπίτι σε κινηματογράφο.

Home Cinema LG

H LG σηματοδοτεί την εξέλιξη των LCD τηλεοράσεων με τη νέα σειρά LG QNED996

Η LG παρουσιάζει τη νέα σειρά LG QNED996 mini LED τηλεοράσεων, η οποία αντιπροσωπεύει τον ερχομό μιας νέας εποχής για τις LCD TVs.

Home Cinema featured LG

LG QNED966: Η εξέλιξη των LCD TV έρχεται με την τεχνολογία Mini LED

Η σειρά των QNED Mini LED τηλεοράσεων της LG διαφέρει από τις συμβατικές LCD τηλεοράσεις σε τέτοιο βαθμό που το οπτικό αποτέλεσμα από μόνο του, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς το πως είναι η αληθινή εξέλιξη στις τηλεοράσεις.

Home Cinema LG LG ThinQ AI

Το νέο Home Dashboard του WebOS 6.0 στις νέες τηλεοράσεις LG με ThinQ AI

Οι νέες τηλεοράσεις LG του 2021 έρχονται με λειτουργικό σύστημα WebOS και τη νέα έκδοση 6.0 που αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική αναβάθμιση από την πρώτη παρουσίαση του το 2014.