Toshiba Regza 55X3, Τηλεόραση 3D χωρίς γυαλιά με ανάλυση QFHD 3840×2160 pixels

H Toshiba ανακοίνωσε για την αγορά της Ιαπωνίας την 55άρα τηλεόραση Regza 55X3 με πάνελ 3D που δεν χρειάζεται να φοράς γυαλιά και ανάλυση QFHD 3840×2160 pixels! Την επεξεργασία του βίντεο αναλαμβάνει ένας διπύρηνος επεξεργαστής εικόνας της Toshiba ο CEVO Duo. Η Toshiba Regza 55X3 κυκλοφορεί μέσα στο μήνα με τιμή 11.000 δολάρια Αμερικής.

, Toshiba Regza 55X3, Τηλεόραση 3D χωρίς γυαλιά με ανάλυση QFHD 3840×2160 pixels

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jek

11.000? Λίγα είναι μωρέ 😛

The PokerGosh

Καιρός είναι να ανέβει και η ανάλυση στις τηλεοράσεις..
Έχουμε τις 50άρες και έχουμε μείνει στο 1920*1080..
Άντε σιγά σιγά..
😉

bec

έτσι καλά κάνουν και αυξάνουν την ανάλυση και πετάνε έξω τα γυαλιά απο το 3d feature,στην ουσια τις εξελισουν αφου σε λιγο θα εχουμε τις ιδιες αναλυσεις στα χερια μας απο tablets των 500 ευρώ ενω αυτο εδω https://www.bloomberg.com/news/2011-12-06/samsung-electronics-seven-panel-makers-pay-388-million-in-antitrust-case.html τα λεει ολα σχετικα με τις τιμες των lcd τηλεοράσεων τοσα χρονια απο το 1999 εως το 2006 ακουσε εκει 11000 ευρώ μεσα στη κρίση!

Solon

Κώστα μήπως ξέρεις αν υπάρχει περιορισμός στο πόσοι μπορούν να δουν ταυτόχρονα 3d και σε ποια τεχνολογία 3d βασίζεται η τηλεόραση; Όχι ότι σκέφτωμαι να την αγοράσω…:)

o gadgetakias

Βρε Κωστα,βρε Κωστα…αφου το λεει ξεκαθαρα..”απο τους 55,οι τρεις θα βλεπουν καθαρο 3D”(Regza 55×3)

Solon

Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο φίλος gadgetakias αλλά όντως στο σχεδιάγραμμα που δίνει στο Link που αναλύει την τεχνολογία 3D της τηλεόρασης δείχνει 3 άτομα που παρακολουθούν 3d από διαφορετικές γωνίες. https://www.toshiba.co.jp/regza/lineup/x3/quality_3d.html#glass3d
Όσο μπόρεσα να καταλάβω από τη μετάφραση του γούγλη η τεχνολογία είναι ίδια με αυτήν που χρησιμοποιείτε στο 3d laptop Qosmio. Χρησιμοποιείτε πάλι ένα φύλο εναλλαγής πόλωσης με τη διαφορά ότι εδώ χρησιμοποιούνται 4 φύλα, προφανώς για να πολώνουν την εικόνα στις διαφορετικές γωνίες που παρακολουθούν οι θεατές, η θέση των οποίων εντοπίζεται με κάμερα. Θα ήθελα πολύ να δω το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου αλλά αμφιβάλω αν έρθει Ελλάδα. Μπράβο πάντως στην Toshiba που για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί.
Σε 5-10 χρόνια πιστεύω πως θα μπορούμε και εμείς οι κοινοί θνητοί να αγοράσουμε μια τέτοια τηλεόραση.
.

o gadgetakias

@Solon..πλακα εκανα..Ειμαι πολυ φαν τις 3D εμπειριας..εχω το Optimus 3D και ειμαι απολυτα ευχαριστιμενος απο την οθονη του κινητου μου..Η επομενη αγορα μου θα ειναι και 3D TV.

γιαννης γ

εγω πιστευω πως σε 4-5 χρονια θα ειναι προσιτες για ολους πχ τιμες 500-700
με το ολους εννοω αυτους που τους ενδιαφερει

alexandros

Αυτά είναι!
Double HD!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

τζάμπα πράμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Home Cinema 3D TV Philips Samsung

Phillips και Samsung: Τέλος οι 3D τηλεοράσεις από φέτος

Οι 3D ταινίες μπορεί να έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό στο σινεμά, όμως το 3D στο σπίτι, μοιάζει να μην έχει πολλούς fans. Σήμερα η Samsung και λίγο νωρίτερα η Philips, επιβεβαίωσαν επίσημα ότι η σειρά τηλεοράσεων του 2016 δεν θα περιλαμβάνει 3D οθόνες.

Home Cinema Apple Home cinema Sharp

Sharp 32” 4K monitor, Με 4.000 ευρώ από την Apple στην Ευρώπη

Ξεκίνησε η διάθεση από τη Sharp, οθόνης 32 ιντσων τεχνολογίας LED με ανάλυση 4K (Ultra HD 3840×2160 pixels) μέσω των online καταστημάτων της Apple στην Ευρώπη. Μια κίνηση που δείχνει πως πλησιάζει η κυκλοφορία των ανανεωμένων Mac Pro και η Apple διαθέτει προς πώληση τις συγκεκριμένες οθόνες, έτσι ώστε οι υποψήφιοι κάτοχοι των Mac Pro […]

Home Cinema Home cinema

EPSON, Τα φωτεινότερα χρώματα στους προβολείς LCD

Η Epson παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιατί οι προβολείς της έχουν τρεις φορές φωτεινότερα χρώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους προβολείς της αγοράς. Εκπρόσωποι Τύπου και πελάτες της Epson παρακολούθησαν τα οφέλη της ομοιόμορφης απόδοσης λευκού και έγχρωμου φωτισμού των προβολέων (Color Light Output), χάρη στην τεχνολογία 3LCD που αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες.