Η Acer επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση από hackers

, Η Acer επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση από hackers

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Acer, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών των προϊόντων της. Η ομάδα hackers που πραγματοποίησε την εν λόγω επίθεση είναι γνωστή με το όνομα Desorden.

H Acer επιβεβαίωσε ότι η ομάδα Desorden κατάφερε να κλέψει περίπου 60 GB δεδομένων που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κατόχων Acer υπολογιστών και άλλων δεδομένων που υπήρχαν καταχωρημένα στις βάσεις της. Αναλυτικότερα, οι hackers μπόρεσαν να αποσπάσουν ονόματα, διευθύνσεις και τηλεφωνικούς αριθμούς εκατομμυρίων πελατών της Acer, ενώ παράλληλα μπόρεσαν να υποκλέψουν και διαβαθμισμένα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της εταιρείας.

Αρχικά, η είδηση του hacking έγινε γνωστή από την ομάδα hackers, με την Acer να την επιβεβαιώνει λίγο αργότερα. Η παράνομη είσοδος των hackers έγινε από server της Acer στην Ινδία, με την ομάδα Desorden να δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα 10.000 περίπου πελατών της Acer, ως απόδειξη του επιτυχημένου hacking τους. Τα υπόλοιπα στοιχεία έχουν τεθεί προς πώληση από την ομάδα Desorden.

Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό με θύμα hacking την Acer, κάτι που έχει καταρρακώσει την εικόνα της εταιρείας για τις πολιτικές ασφαλείας που ακολουθεί. Παρόλα αυτά, η Acer δηλώνει ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.