AI εντοπίζει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν κινητό στην Αυστραλία

AI, AI εντοπίζει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν κινητό στην Αυστραλία

Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα σε πολλά μέρη του κόσμου, και σε κάποιο βαθμό ευθύνεται η δυσκολία της επιβολής των νόμων. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι εύκολα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν χρησιμοποιούσε το κινητό του και άδικα έχει βρεθεί κατηγορούμενος. Ωστόσο, η αυστραλιανή αστυνομία αποφάσισε να δώσει τον νόμο στα “χέρια” ενός AI συστήματος.

Το νέο σύστημα και οι κυρώσεις για τους παραβάτες

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τις πρώτες κάμερες που μπορούν να ανιχνεύσουν αυτόματα αν οι οδηγοί χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους.

Το σύστημα χρησιμοποιεί AI ώστε να σκανάρει τις φωτογραφίες για ενδείξεις χρήσης του τηλεφώνου. Έπειτα, ένας ελεγκτής ελέγχει τις εικόνες που αποθήκευσε το σύστημα, για τυχόν ψευδείς θετικές ενδείξεις. Η αστυνομία διαθέτει σταθερές κάμερες, αλλά και φορητές τις οποίες θα χρησιμοποιούν οι ελεγκτές για χειροκίνητη σάρωση.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών λειτουργίας του AI συστήματος η κυβέρνηση θα δίνει μία απλή προειδοποίηση σε όσους παραβιάζουν τον νόμο, για πρώτη φορά.

Από εκεί και έπειτα, οι οδηγοί που πιάνονται στα πράσα να οδηγούν μιλώντας στο κινητό θα πληρώνουν πρόστιμο 344 δολάρια Αυστραλίας ή περίπου 210 ευρώ και θα παίρνουν πέντε πόντους ποινής. Αν ο παραβάτης κινείται σε σχολική ζώνη το πρόστιμο ανεβαίνει στα 457 δολάρια Αυστραλίας ή περίπου 280 ευρώ και οι πόντοι γίνονται 10.

Οι αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι αυτό θα μειώσει τις παραβάσεις και θα αποτρέψει τουλάχιστον 100 θανατηφόρα ή σοβαρά τροχαία ατυχήματα, μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple iPhone

iOS 18: Οι εφαρμογές μπορούν να ανοίγουν χωρίς να ξεκλειδωθεί η συσκευή

Εκτός από το Apple Intelligence, στο iOS 18 υπάρχουν πολλές λειτουργίες που δε βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και έρχονται στους χρήστες iPhone φέτος.

Software AI Galaxy Samsung

Samsung Galaxy AI: Οι λειτουργίες θα γίνουν διαθέσιμες σε 200 εκατ. συσκευές φέτος

H Samsung αποκάλυψε τα Galaxy Z Fold6, Z Flip6,Watch7, Watch Ultra, Buds3, Buds3 Pro και όλες τις λεπτομέρειες για το Galaxy Ring.

Gear AI Apple Mac

Apple M5 τσιπ: Η σχεδίαση διπλής χρήσης θα τροφοδοτήσει μελλοντικούς Mac και σέρβερ τεχνητής νοημοσύνης

Πληροφορίες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί μια πιο προηγμένη τεχνολογία συσκευασίας SoIC για τα τσιπ M5 της.

Software AI Apple featured

Η Apple ξεκίνησε να εργάζεται στο iOS 19 για το επόμενο έτος

H Αpple έχει ξεκινήσει να εργάζεται στο iOS 19 τη στιγμή που απέχουμε ακόμη περίπου δυόμισι μήνες από την κυκλοφορία του iOS 18.