AI εντοπίζει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν κινητό στην Αυστραλία

AI, AI εντοπίζει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν κινητό στην Αυστραλία

Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα σε πολλά μέρη του κόσμου, και σε κάποιο βαθμό ευθύνεται η δυσκολία της επιβολής των νόμων. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι εύκολα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν χρησιμοποιούσε το κινητό του και άδικα έχει βρεθεί κατηγορούμενος. Ωστόσο, η αυστραλιανή αστυνομία αποφάσισε να δώσει τον νόμο στα “χέρια” ενός AI συστήματος.

Το νέο σύστημα και οι κυρώσεις για τους παραβάτες

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τις πρώτες κάμερες που μπορούν να ανιχνεύσουν αυτόματα αν οι οδηγοί χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους.

Το σύστημα χρησιμοποιεί AI ώστε να σκανάρει τις φωτογραφίες για ενδείξεις χρήσης του τηλεφώνου. Έπειτα, ένας ελεγκτής ελέγχει τις εικόνες που αποθήκευσε το σύστημα, για τυχόν ψευδείς θετικές ενδείξεις. Η αστυνομία διαθέτει σταθερές κάμερες, αλλά και φορητές τις οποίες θα χρησιμοποιούν οι ελεγκτές για χειροκίνητη σάρωση.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών λειτουργίας του AI συστήματος η κυβέρνηση θα δίνει μία απλή προειδοποίηση σε όσους παραβιάζουν τον νόμο, για πρώτη φορά.

Από εκεί και έπειτα, οι οδηγοί που πιάνονται στα πράσα να οδηγούν μιλώντας στο κινητό θα πληρώνουν πρόστιμο 344 δολάρια Αυστραλίας ή περίπου 210 ευρώ και θα παίρνουν πέντε πόντους ποινής. Αν ο παραβάτης κινείται σε σχολική ζώνη το πρόστιμο ανεβαίνει στα 457 δολάρια Αυστραλίας ή περίπου 280 ευρώ και οι πόντοι γίνονται 10.

Οι αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι αυτό θα μειώσει τις παραβάσεις και θα αποτρέψει τουλάχιστον 100 θανατηφόρα ή σοβαρά τροχαία ατυχήματα, μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.