AI εντοπίζει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν κινητό στην Αυστραλία

AI, AI εντοπίζει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν κινητό στην Αυστραλία

Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα σε πολλά μέρη του κόσμου, και σε κάποιο βαθμό ευθύνεται η δυσκολία της επιβολής των νόμων. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι εύκολα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν χρησιμοποιούσε το κινητό του και άδικα έχει βρεθεί κατηγορούμενος. Ωστόσο, η αυστραλιανή αστυνομία αποφάσισε να δώσει τον νόμο στα “χέρια” ενός AI συστήματος.

Το νέο σύστημα και οι κυρώσεις για τους παραβάτες

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τις πρώτες κάμερες που μπορούν να ανιχνεύσουν αυτόματα αν οι οδηγοί χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους.

Το σύστημα χρησιμοποιεί AI ώστε να σκανάρει τις φωτογραφίες για ενδείξεις χρήσης του τηλεφώνου. Έπειτα, ένας ελεγκτής ελέγχει τις εικόνες που αποθήκευσε το σύστημα, για τυχόν ψευδείς θετικές ενδείξεις. Η αστυνομία διαθέτει σταθερές κάμερες, αλλά και φορητές τις οποίες θα χρησιμοποιούν οι ελεγκτές για χειροκίνητη σάρωση.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών λειτουργίας του AI συστήματος η κυβέρνηση θα δίνει μία απλή προειδοποίηση σε όσους παραβιάζουν τον νόμο, για πρώτη φορά.

Από εκεί και έπειτα, οι οδηγοί που πιάνονται στα πράσα να οδηγούν μιλώντας στο κινητό θα πληρώνουν πρόστιμο 344 δολάρια Αυστραλίας ή περίπου 210 ευρώ και θα παίρνουν πέντε πόντους ποινής. Αν ο παραβάτης κινείται σε σχολική ζώνη το πρόστιμο ανεβαίνει στα 457 δολάρια Αυστραλίας ή περίπου 280 ευρώ και οι πόντοι γίνονται 10.

Οι αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι αυτό θα μειώσει τις παραβάσεις και θα αποτρέψει τουλάχιστον 100 θανατηφόρα ή σοβαρά τροχαία ατυχήματα, μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Google Google Search

H Google βελτιώνει την αναζήτηση με την βοήθεια της ΑΙ

Η Google ανακοίνωσε ότι προσθέτει νέες δυνατότητες AI στην Αναζήτηση, με την χρήση ενός διαφορετικού λογισμικού και όχι μέσω του chatbot Bard AI.

Internet AI Alibaba

H Alibaba ετοιμάζει την απάντησή της στο ChatGPT

To δικό της εργαλείο τύπου ChatGPT ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει η Alibaba, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται υπό δοκιμή σε εσωτερικό εταιρικό επίπεδο.

Internet AI

Εντυπωσιακή πορεία για το ChatGPT – 100 εκατ. χρήστες σε 2 μήνες

Το ChatGPT μπορεί να υπερηφανευτεί ότι κατάφερε να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή καθώς εκτιμάται ότι απέκτησε πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Internet AI featured

EE: Το ChatGPT φέρνει νέους κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, Thierry Breton δήλωσε ότι οι νέοι προτεινόμενοι κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των ανησυχιών για τους κινδύνους που εγείρει το ChatGPT.